Close sidebar
Stiri

Cum scăpăm de ploșnite? Soluții pe care le putem aplica și modalități de prevenire a unei posibile invazii

Soluții pentru a scăpa de ploșnițe din casa ta [Sursa foto: freepik]

Ploșnițele le-au dat mari bătăi de cap românilor în ultimii ani, astfel că mulți nu știu ce soluții să mai aplice pentru a scăpa de această problemă.


In articol:

Cei care se se trezesc cu mușcături și iritații pe piele sau simt mâncărimi de fiecare dată când stau în pat pot avea ploșnite în casă. Aceste insecte le-au dat mari bătăi de cap românilor în ultimii ani, astfel că aceștia nu știu cum să își mai păzească locuința de ele.

Ploșnițele sunt insecte mici, plate, de culoare maro, iar după ce intră în case se ascund în covoare și saltele și pot provoca probleme serioase. Iată cum poți scăpa de ele, dar și care sunt cele mai bune metode pentru a preveni o invazie a acestora.

Citește și: Jane Seymour își serbează ziua de naștere pe 15 februarie. Celebra actriță din Dr. Quinn și din seria James Bond împlinește 73 de ani. Cum arată acum?

Cum poți scăpa de ploșnițe?

Deși au dimensiuni reduse, mușcătura ploșnițelor poate provoca mâncărime, irirații cutanate sau disconfort la nivelul pilelii, astfel că românii încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a scăpa de ele din locuința lor. Mulți au fost nevoiți să arunce saltele, perne sau mobilă pentru a scăpa de ploșnițe, însă există și alte soluții. 

Ploșnițele pot fi eliminate prin spălarea lenjeriei de pat la cel puțin 60°C. De asemenea, cei care se confruntă cu această problemă trebuie să aibă grijă să aspire toate suprafețele din casă, inclusiv saltele, pentru a scăpa de ele. Cei care nu le pot face față pot apela la o firmă de dezinsecție, care îi va ajuta să își ferească locuința de astfel de insecte. 

Cum scăpăm de ploșnițe?
Iată cele mai bune metode pentru a ține ploșnițele la distanță de casa ta[Sursa foto: freepik]

De asemenea, unele persoane aleg să folosească ingrediente naturale pentru a scăpa de ploșnițe din casa lor.

Turmericul macinat ajută la eliminarea ploșnițelor, deoarece acesta conține curcumin, cu rol antimicrobian, ce va sufoca insectele și le va alunga din locurile în care s-au ascuns. Cuișoarele sunt și ele folosite pentru a alunga insectele, mai ales ploșnițele de pat. Pe timp de vară, când temperaturile sunt ridicate, unele persoane aleg să își scoată salteaua afară, deoarece soarele este inamicul acestor insecte și le va alunga.

Uleiurile esențiale de mentă, rozmarin, eucalipt și cuișoare sunt, de asemenea, eficiente pentru a scăpa de ploșnite, datorită mirosului. Într-o cană cu apă se pun 10 picături din fiecare ulei, iar soluția obținută se pulverizează pe toate suprafețele din casă.

Citește și: Furtuna Karlotta se îndreaptă spre România! Meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru următoarea perioadă

Modalități de prevenire a unei posibile invazii de ploșnite

Ploșnițele se înmulțesc repede, astfel că proprietarii locuințelor trebuie să ia măsuri imediat ce le-au constatat prezența în casa lor. Cei care vor să se ferească de o invazie a acestora trebuie să aibă grijă să aspire suprafețele din casă cât mai des, să își spele hainele și lenjeriile de pat la temperaturi cât mai ridicate, dar și să le usuce în condiții optime. De asemeanea, există și plante pe care le poți ține în casă sau în curte și te vor scăpa de insecte, cum ar fi mărarul, busuiocul, menta, lavanda, nalba mare sau rozmarinul.

Cei care plănuiesc să plece într-o călătorie și nu vor să aducă ploșnițe acasă, pot folosi săculeți cu plante uscate. Pentru a face un astfel de săculeț amestecă frunze uscate de eucalipt, rozmarin uscat, muguri de lavandă uscați și cuișoare uscate, iar insectele vor sta de parte de bagajul tău.