- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Cu toate acestea, poate la fel de răspândită este frica de stomatolog. Această frică obișnuită poate proveni fie de la experiențele negative din trecut, fie de la zgomotele instrumentelor pe care stomatologii le folosesc.
În ceea ce privește importanța îngrijirii bucale pentru sănătatea generală, teama de dentist nu mai este o problemă. Temerile ușoare legate de realizarea tratamentelor stomatologice sunt cel mai bine remediate dacă mergi la dentist. Nici în cazul intervențiilor chirurgicale complexe nu vei simți durere sau disconfort.
Ce este sedarea conștientă
Sedarea conștientă este o metodă simplă, neinvazivă, care este realizată doar de către un medic specialist ATI.
La adulți, sedarea intravenoasă este printre cele mai utilizate. Ea presupune administrarea unor medicamente intravenos, iar pe toată durata procedurii, medicul anestezist ATI monitorizează atent pulsul, tensiunea arterială și saturația oxigenului.
Cui îi mai este recomandată sedarea
Ei bine, sedarea nu este recomandată doar pentru a depăși frica de stomatolog și pentru persoanele care vor tratamente cu implanturi dentare. Ea mai este indicată și persoanelor cu nevoi speciale sau care au diferite probleme de sănătate generală, cum ar fi hipertensiunea arterială, boli cardiace, copiilor necooperanți sau care nu pot sta calmi în timpul tratamentelor dentare.
Ce să faci înainte de sedare
Primul lucru pe care este bine să-l faci pentru a beneficia de un tratament stomatologic este să mergi la un medic dentist pentru a stabili tratamentul potrivit.
Ce să faci după sedare
După sedarea conștientă e bine să te relaxezi timp de o zi sau două. În cazul în care ai avut o intervenție chirurgicală cu implanturi dentare, evită activitatea fizică mai mult de o săptămână. În ceea ce privește alimentația, aceasta trebuie să fie compusă din mese ușoare, cum ar fi supele ori iaurturile.
Prin urmare, tehnicile moderne de sedare în stomatologie, însoțite de un mediu prietenos și de medici dentiști de încredere, sunt aspecte importante care îți permit să ai parte de îngrijire dentară corectă și să scapi de frica de stomatolog.
Sursă poză: Pexels