Solistul trupei Generic s-a confruntat cu mari probleme de sănătate. Medici i-au dat un diagnostic crunt: cancer la colon. A fost nevoit să suporte o intervenție chirurgicală în timpul căreia i-a fost înlăturată o tumoră. Operat de urgență, intervenția chirurgicală a fost o reușită, iar la ultimul control, medicul i-a dat vești bune, dar trebuie să respecte un regim alimentar strict.
”Am fost la control în urmă cu două luni și sunt OK. Acum mai merg la următorul control la anul, în septembrie. Am scăpat ca printr-o minune.
Tot pentru sursa menționată anterior, solistul trupei Generic a spus că a decis să pună mai mult preț pe liniștea sa, motiv pentru care muncește mai puțin și încearcă să nu mai lase micile neplăceri de zi cu zi să-l afecteze. „ Nu mă mai necăjesc pentru nimic, sunt mai liniștit, nu mai am așteptări de la cei din jurul meu. Noi cântam foarte mult, aveam distanțe mari de parcurs în fiecare weekend. Acum aranjăm în așa fel, încât să nu mai mergem atât de mult. Reducem din concerte, cântăm la mai puține și facem pe cât posibil să fie pe același traseu, să nu mai fie distanțe mari de parcurs. Făceam câte 2.000-3.000 de km pe weekend. Nu mai alerg după bani cum alergam înainte, ci cu viteză mai mică. Sănătatea este pe primul loc”, a încheiat Dan Ciotoi.
După un turneu în Germania, unde a mâncat doar mâncare solidă, Dan Ciotoi a început să se confrunte cu mari dureri la nivelul abdomenului. La scurt timp, solistul trupei Generic a mers la mai mulți medici, acolo unde i s-au pus mai multe diagnostice, însă nu cel corect. A cunoscut un medic care i-a efectuat un CT, în urma căruia a primit diagnosticul crunt: cancer de colon în faza a doua. Cu toate acestea, artistul a fost mereu încrezător și hotărât să lupte cât poate de mult cu această boală nemiloasă.
„Eu, de fel, mănânc ciorbe, de aici începe povestea mea, ca să se înțeleagă mai bine. Am plecat într-un turneu, în Germania și nu am mai mâncat ciorbe, am mâncat mai multă mâncare solidă, ce găseam pe traseu. Am ajuns acasă, aveam niște crampe foarte puternice abdominale, semn că se întâmplă ceva. Nu am putut să merg imediat la medic, pentru că urmau alte patru concerte, în țară. După ce am terminat ultimul concert, care a avut loc în Brașov, era o zi de duminică. Am un prieten doctor, din Sibiu, care are grijă de mine atunci când am nevoie și când mi-a făcut control, mi-a spus că sunt suspect de obstrucție intestinală. Mi-a dat imediat trimitere în Sibiu, la un spital privat, doar că am zis că o să mă duc la Târgoviște că este mai aproape, dar nu știam că spitalul privat din Târgoviște nu era de urgență, era doar de control, iar când am venit eu, nu aveau să-mi facă un CT. Trebuia să fac un CT pentru că ala se recomandă la boala asta. Am avut norocul să cunosc alt doctor și m-a trimis la spitalul județean, dar nu mi-au făcut control CT. Am stat trei, patru zile și mi-au spus că sunt bine. Acolo m-au tratat de obstrucție intestinală, dar fără să-mi facă analizele care mi-au fost recomandate inițial. M-au trimis acasă ca fiind sănătos. Pe lângă asta, mi-au descoperit că am și diabet, dar a fost un diagnostic greșit. Acolo la spital eram pe hrană lichidă și acasă mi-au zis să trec pe hrană solidă. După două zile a început iar să mă doară, îmi era rău, noaptea nu am dormit deloc. Ulterior, am mers la un alt medic și m-am dus la un spital privat din Târgoviște și mi-au făcut CT-ul. Când au văzut rezultatul, m-au trimis de urgență la operație, în București. Mi-au spus că este grav. Practic, la ieșirea din spital mi-au zis că sunt aproape sănătos și după aceea m-am trezit de urgență, la operație”, a povestit Dan Ciotoi.