• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

David Popovici continuă să facă senzație! A câştigat a doua oară consecutiv titlul european la 100 m liber. Timpul obținut este al treilea rezultat din istoria probei

David Popovici a câştigat a doua oară consecutiv titlul european la 100 m liber
David Popovici [Sursa foto: Hepta, colaj Radio Impuls]
David Popovici, primele declarații după ce a câştigat a doua oară consecutiv titlul european la 100 m liber.

David Popovici David Popovici a ajuns celebru după ce a devenit campion mondial și european în anul 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber, iar de atunci nu încetează să ne surprindă. Sportivul a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad. Timpul obținut de sportivul român este al treilea rezultat din istoria probei, performanță care îl impune printre favoriții probei la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice, de la Paris.

David Popovici s-a clasat pe primul loc cu timpul de 46,88 s, al doilea rezultat al anului și al treilea din istorie. Pe locul 2 s-a clasat ungurul Nador Nemeth, 47,49 s, iar pe 3 Andrej Barna, 47,66 s. 

"Am încercat să plec mai tare decât în calificări și semifinale. L-am întrebat pe domnul Adi dacă ar fi o greșeală și dacă e normal să îmi fie frică. Mi-a zis să nu îmi fac griji, nu se va întâmpla nimic.

Mi-a zis să încerc să plec cât de tare pot. Am plecat cât de tare am putut, am întors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, așa cred. Dacă nu chiar primul. Trebuie să am mai multă încrede în mine. Eu pot! Nu mă așteptam la timpul ăsta. Nu mă gândeam la medalie. Mi-ar fi plăcut să câștig aurul, era undeva în spatele minții. Singurele obiective au fost să plec rapid, să îmi iasă elementele tehnice și să mă întorc și mai tare.
Atât! Cred că anul acesta e mai bine decât anul trecut. Am fost la câteva ediții de europene. Parcă devin din ce în ce mai familiar cu formatul, cu publicul, cu totul. Mă simt din ce în ce mai bine la Europene. Se vede frumos pe hârtie că mi-am apărat titlul. Dar nu a contat niciodată cu adevărat pentru mine. E un bonus, așa îmi place să mă gândesc. E un bonus"
, a declarat David Popovici, conform  gsp.ro.

David Popovici a câştigat a doua oară consecutiv titlul european la 100 m liber
David Popovici[Sursa foto: Facebook]

David Popovici va mai participa în două probe la Campionatele Europene de la Belgrad, cea de 200 metri liber și cea de ștafetă 4x100 m liber. 

Citește și: Cum se ferește David Popovici de suplimentele contaminate: "Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de taxi cu care am mers"

David Popovici a scăpat de un adversar de calibru la JO

Americanul Caeleb Dressel, deţinătorul titlului, nu a reuşit calificarea la 100 m pentru Paris. Înotătorul  nu va avea şansa de a-şi apăra titlul la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a terminat pe locul trei în finala de la probele olimpice de înot ale SUA de la Indianapolis, Indiana. Cu timpul de 47,53, Dressel a fost al treilea, după Chris Guiliano (47,38- câştigătorul probei) şi Jack Alexy (locul 2, 47.47). Dressel şi-a asigurat însă prezenţa la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice în ştafeta de 4x100 m liber şi mai are două probe individuale de disputat în această săptămână.

După triumful de la Tokyo (5 titluri), Dressel şi-a luat câteva luni de pauză, s-a retras de la Campionatele Mondiale de la Budapesta din 2022, iar apoi nu s-a calificat la cele de la Fukuoka din 2023. Americanul în vârstă de 27 de ani mai poate spera să se califice individual la Paris la 50 m liber şi 100 m fluture, două probe la care este şi campion olimpic în exerciţiu. La Tokyo, în 2021, Caeleb Dressel s-a impus la 100 de metri cu record olimpic (47.02), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44). David Popovici a ocupat la Tokyo locul 7. Ratarea lui Dressel a venit în ziua în care David Popovici a câştigat titlul european la 100 metri la Campiionatul European de la Budapesta.

Americanul Caeleb Dressel
Americanul Caeleb Dressel[Sursa foto: Instagram]

David Popovici nu vrea să știe câți bani câștigă lunar

Cu ceva vreme în urmă, în cadrul unui interviu, David Popovici  a mărturisit că nu vrea să știe câți bani are în conturi și a spus și motivul pentru care nu este deloc interesat de situația financiară și de veniturile din sport:" Nu ştiu dacă mă credeţi, dar este adevărat, tatăl meu poate să ateste, toţi oamenii care mă ajută pot să ateste. Eu nu vreau să ştiu câţi bani fac. Eu nu vreau să ştiu câţi bani câştig pe lună, nu vreau să ştiu ce bonusuri primesc, ce premii câştig din înot, tocmai pentru că nu vreau să mă influenţeze. Nu ştiu, odată ce voi şti asta poate mi s-ar urca la cap, poate m-ar face să mă schimb în vreun fel. Tocmai de asta aleg să nu ştiu, dar am oameni de încredere care se ocupă de asta şi pentru că de curând sunt adult şi am crescut va trebui la un moment dat să mă ocupă şi eu de asta. Dar o iau pas cu pas şi încerc să nu fug de responsabilitatea asta prea mult, pentru că în curând voi fi nevoit să ştiu şi să-mi văd de viaţa de adult'', declara David Popovici.

David Popovici a câştigat a doua oară consecutiv titlul european la 100 m liber
David Popovici[Sursa foto: Facebook]

Citește și: "Este un atlet fantastic şi un om extraordinar. Este plăcut să îmi încerc forţele în faţa unui sportiv de un asemenea calibru". Matthew Richards, câștigătorul medaliei de aur, despre David Popovici