S-a împlinit un deceniu de la accidentul aviatic care s-a produs în Munţii Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa. Tragedia s-a produs la 20 ianuarie 2014, atunci un avion de mici dimensiuni, care transporta o echipă medicală, s-a prăbuşit în zona vârfului Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba.
Romanița Iovan a mers ca în fiecare an la locul accidentului aviatic pentru a-și comemora soțul, alături de fiul ei, Albert. Ea susține că moartea fostul ei soț ar fi fost cauzată din cauza frigului, conform certificatului de deces, și nu din cauza leziunilor suferite în urma impactului. Reamintim că epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
Citește și: Laura Cosoi, accident în timpul vacanței ”Nu îmi simt partea stângă a feței”
Rudele celor decedați în tragedia de la Apuseni încă își plâng morții și așteaptă ca vinovații să raspundă. În urma accidentului aviatic, secretarul de stat din Ministerul de Interne de atunci Constantin Chiper a fost demis, în timp ce directorul general şi directorul de operaţiuni ai ROMATSA au demisionat. Ion Burlui a demisionat de la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Fostul ministru liberal de Interne Radu Stroe, cel care declara că la MAI nu s-a organizat celulă de criză şi că regretă că tragedia a avut loc în mandatul său a demisionat și el atunci. Tragedia de la Apuseni a spus la iveală deficienţe în sistemul naţional de a gestiona situaţii de urgenţă şi comunicarea defectuoasă între instituţiile statului ce ar fi trebuit să se implice în misiunea de salvare, în anul 2018 dosarul accidentului aviatic din Apuseni a fost clasat.