Majoritatea românilor cred că alcoolul consumat în cantități moderate pe timp de iarnă îi ajută să se încălzească, însă acest lucru nu este deloc adevărat. Din contră, consumul de alcool poate duce la scăderea temperaturii corpului și poate dăuna grav sănătății.
Citește și: Topul celor mai răsunătoare divorțuri ale vedetelor din 2023
Mulți sunt tentați să creadă că se pot încălzi dacă pe timp de iarnă consumă cantități mici de alcool. Cu toate acestea, ei riscă să nu mai simtă efectele frigului și astfel se pot alege cu degerături, iar în anumite cazuri pot ajunge
Potrivit evz.ro, senzația de căldură provocată de alcool are loc atunci când vasele de sânge se dilată și mai mult sânge ajunge în tegumente și minimizează circulația acestuia.
Citește și: Cât costă un bilet la concertul lui Ed Sheeran din București care va avea loc pe 24 august 2024?
Alcoolul consumat chiar și în cantități mici poate dăuna grav sănătății, mai ales atunci când este frig afară. Pe lângă faptul că acesta scade brusc temperatura corpului, el poate inversa reflexul acestuia de a-și menține temperatura constantă prin reducerea abilității de a tremura și de a crea căldură. Din acest motiv, cei care obișnuiesc să consume alcool pe timp de iarnă riscă să ajungă la hipotermie. Medicii recomandă românilor să stea cât mai mult la căldură după ce consumă alcool și să evite să iasă din casă, iar în cazul în care acest lucru este necesar, purtarea unor haine groase este esențială.
Prin urmare, pasionații sporturilor de iarnă sau cei care vor să iasă din casă atunci când este frig afară, ar trebui să renunțe la ideea de a se încălzi cu ajutorul alcoolului. Senzația de căldură este înșelătoare și temporară, astfel că deși aceștia au impresia că pot suporta frigul, de fapt, riscă să sufere degerături sau alte probleme. Cel mai bine este ca în perioada iernii să purtăm haine groase și să ne acoperim capul și mâinile pentru a opri pierderea căldurii.