Close sidebar
Stiri

De ce se izoleaza blocurile cu polistiren

[Sursa foto: Facebook ]

Izolarea blocurilor cu polistiren are mai multe avantaje pentru locatari.


In articol:

 Un bloc reabilitat termic este mult mai performant din punct de vedere energetic. Prin reabilitare termică înţelegem creşterea performanţei energetice a clădirilor prin aplicarea de materiale termoizolante pe pereţii exteriori, planșeul peste subsol, pe terase şi prin modernizarea instalaţiilor de încalzire, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare cu altele mai performante energetic. 

De ce se izolează blocurile cu polistiren

 Principala operaţiune a reabilitării termice presupune placarea pereţilor interiori şi exteriori cu polistiren. Pentru blocuri de locuinţe, acest proces se poate realiza doar cu ajutorul unei firme specializate, pe când o locuinţă individuală poate fi izolată cu polistiren şi în regim propriu. Placarea pereţilor cu acest material va reduce consumul energetic necesar climatizării locuinţei, atât pe perioada iernii cât și pe timp de caniculă.

De ce se izoleaza blocurile cu polistiren

 Există mai multe tipuri de polistiren folosite în izolarea locuinţelor.

Polistirenul expandat are o structură deschisă, poroasă, care permite trecerea vaporilor de apă din interior, spre exterior. Astfel, se va evita formarea condensului şi a mucegaiului în locuinţe. Acest tip de polistiren poate fi folosit pentru terase închise, holuri, verande închise, pentru izolarea pereţilor interiori ai unei locuinţe, dar şi pentru izolarea fațadelor de blocuri sau case.

De ce se izoleaza blocurile cu polistiren

 În operaţiunea de izolare termică este folosit şi polistirenul extrudat, care are calităţi opuse faţă de polistirenul expandat. Este caracterizat de o micșorare de volum, lucru care conduce la compactarea structurii sale interioare. Nu vom mai vorbi așadar despre o structură deschisă, permeabilă, ci despre una compactă, închisă, care nu va mai permite trecerea vaporilor de apă spre exterior. Polistirenul extrudat este folosit în zonele cunoscute ca fiind punți termice cu pierderi însemnate, iar prin această intervenție se încearcă de fapt reducerea pierderilor de căldură și implicit de energie. Acest tip de polistiren este folosit la izolarea la nivelul planșeelor, la izolarea de la nivelul fundațiilor, la izolarea subsolurilor și demisolurilor şi la izolarea soclului şi a acoperișului.