• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

De ce trebuie să vă izolați termic locuința cu materiale de calitate?

izolatie termica buna
Ce trebuie sa stii despre o izolatie termica buna
A avea o locuință proprie și personală este unul dintre cele mai plăcute sentimente.

O locuință personală este acel loc în care ne putem desfășura activitățile zilnice în liniște și pace, fiind în general concepută și amenajată astfel încât să ne satisfacă toate nevoile și preferințele pe care le avem. În general, majoritatea oamenilor preferă să locuiască la casă, datorită faptului că există și o curte care se poate amenaja cu bun gust și care poate aduce acel spațiu intim în aer liber în care ne putem relaxa și destinde după o zi dificilă.

Există mai multe beneficii care vin la pachet cu ideea de a avea o locuință proprie și personală, beneficii care nu sunt deloc de trecut cu vederea și pentru care cea mai mare parte a oamenilor muncesc din greu pentru a avea casa lor.

- stabilitate și siguranță: nimic nu este mai plăcut decât acel sentiment de stabilitate și siguranță, și că orice s-ar întâmpla există un loc pe care să îl putem numi “acasă”.

- personalizare după bunul plac: un procent important al populației locuiește în chirie, ceea ce nu este neapărat un lucru rău. Totuși, dacă este vorba despre o locuință proprie, avem oportunitatea de a o mobila și personaliza după bunul plac.

- investiție pe termen lung: dincolo de preturile destul de ridicate ale locuințelor în momentul de față, achiziționarea unui apartament sau a unei case, este cu siguranță o investiție de durată, cu atât mai mult dacă discutăm despre un imobil nou.

- stabilitate financiară: faptul că lună de lună nu trebuie să plătim o chirie, reprezintă un atu foarte important și benefic cu privire la ideea de a avea o casa proprie și ne scutește cheltuieli foarte mari.

În funcție de modalitatea prin care achiziționați o locuință, trebuie menționat și faptul că, pot să fie implicate costuri semnificative la început. Dacă optați pentru plata în rate printr-un credit, luați o decizie calculată astfel încât să nu fie necesare reparații ulterioare.

Tocmai din acest motiv, este recomandat să cumpărați fie o casă nouă, fie un apartament într-un bloc nou construit. Atunci când vă decideți să cumpărați o locuință, analizați care vă este situația finaciara, deoarece este o investiție consistentă de început dar care ulterior vă poate aduce numai bucurii.

În cazul în care vă numărați printre aceia care doresc să construiască propria casă după un plan personalizat, trebuie să știți că importanța materialelor de construcții contează mult mai mult față de cum v-ați putea imagina.

De la turnarea fundației și până la ultima țiglă de pe acoperiș, fiecare pas trebuie calculat cu atenție și cu implicarea unor materiale de construcții superioare calitativ, plus o mână de lucru pricepută.

Un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont pe termen lung, pe lângă structura de rezistență care trebuie să reprezinte prioritatea numărul unu sau pe lângă sistemul electric ori cel de apa și canalizare, constă în utilizarea unor materiale izolatoare profesionale.

Eficiența energetică este una dintre prioritățile principale atunci când discutăm despre construirea unui locuințe în ziua de astăzi, deoarece poate aduce economii considerabile pe termen lung. O casă eficientă energetic va consuma mai puțin, deci facturile lunare vor fi mai mici, vă asigura confort termic sporit și va constribui la protejarea mediului înconjurător.

O izolație termică de calitate care a fost montata ca la carte, va preveni pierderile sau acumularea de căldură, fiind esențială fie că este vorba despre perioada rece a anului sau despre perioada de vară. O casă care a fost bine izolată și cu materiale de înaltă calitate, va pastra mai ușor o temperatură ambientală potrivită indiferent de sezon. Vara casa va fi mai răcoroasă și pe timp de iarnă va fi mai călduroasă, totul la costuri de răcire sau încălzire mult mai mici.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt în căutarea celor mai bune izolații termice pentru locuință, aici, la doar un click distanță puteți găsi produsele perfecte în funcție de nevoile pe care le aveți și în funcție de bugetul disponibil.

Iată pe scurt câteva dintre cele mai importante beneficii ale unei izolații corespunzătoare a casei dumneavoastră:

- consum redus de energie: fie că doriți să porniti aparatul de aer condiționat pe timp de vară sau iarna folosiți o centrală electrică, pe gaz ori o centrală pe lemne, dacă locuința dumneavoastră a fost izolată corespunzător, transferul termic dintre interior și exterior va fi minim. Cu alte cuvinte, veți cheltui mai puțin pentru confortul termic dorit.

- confort termic: pe lângă cheltuielile mici la întreținere, vă puteți bucura mai mult de confort în ceea ce privește temperatura ambientală, fără a sta cu grija facturilor ori cu grija pornirii și opririi sistemului de răcire sau încălzire.

- siguranță din punct de vedere al sănătății: o locuință izolată corect va ține la distanță apariția mucegaiului. Cu toții știm cât de periculos este mucegaiul pentru sănătatea noastră, fiind o cauză frecventa a apariției problemelor la sistemul nostru respirator.

- mai puțină gălăgie: materialele izolante termic sunt și materiale excelente din punct de vedere al izolării fonice. Zgomotele de afară sunt considerabil diminuate, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de mai multă liniște și chiar de un somn mai odihnitor.

 

Există o mulțime de beneficii ale aplicării unor materiale izolatoare de calitate pentru locuința dumneavoastră, chiar dacă inițial poate fi vorba despre o investiție destul de costisitoare, izolația termică fiind un standard în ziua de astăzi în ceea ce privește construcția de imobile, fie blocuri, fie case.