- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Destinații unice în România pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață. Par desprinse dintr-o poveste!
Atunci când ai o țară frumoasă ca a noastră, cu locuri de poveste la tot pasul, este foarte simplu să îți organizezi o vacanță unică, fără să îți pară rău că nu ai plecat în străinătate. Dacă te gândești deja la următoarea escapadă, noi ți-am pregătit o listă cu destinații pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață, în care vei vedea castele de poveste, cascade spectaculoase și peisaje care îți taie răsuflarea.
Citește și: 8 ocazii perfecte pentru a oferi un buchet de flori
Destinații din România pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață
-
Viscri, județul Brașov
Viscri este un sat medieval, situat în județul Brașov, ce a reușit să își păstreze aspectul unic până în zilele noastre. Dacă vrei să ai o experiență de neuitat în vacanța pe care o plănuiești, aici poți să te plimbi printre casele tradiționale din paie, ulițe cu grajduri și hambare și poți vorbi cu oamenii care sunt foarte deschiși și așteaptă să descoperi frumusețea satului lor.
Un loc ce nu ar trebui să fie ratat este biserica fortificată, construită în stil gotic în secolul al XII-lea, ce a fost înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este considerată una dintre cele mai frumoase biserici din Transilvania.-
Sighișoara, județul Mureș
Sighișoara este unul dintre dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, ce va impresiona vizitatorii datorită turnurilor deosebite, străduțelor pitorești, atmosferei unice și arhitecturii impresionante.
Principalele locuri de vizitat sunt: Drumul panoramic, Piața Cetății, Biserica Mănăstirii, Scara Școlarilor, Catedrala Romancatolică Sfântul Iosif și cele 9 turnuri ale meșteșugarilor care au rămas.-
Cazanele Dunării, Dubova, județul Mehedinți
Cazanele Dunării fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier și reprezintă o destinație unică, ce trebuie să fie vizitată măcar o dată în viață. Cazanele Dunării se împart în două sectoare: Cazanele Mari și Cazanele Mici și oferă vizitatorilor peisaje care îți taie răsuflarea, printre care și chipul lui Decebal sculptat în piatră.
-
Parcul Național Cheile Nerei Beușnița
Acest loc reprezintă o arie protejată din România, cu cele mai lungi Chei de o frumusețe rară. Aici, poți admira forme de relief sălbatic, precum canioane, peșteri, cascade și poteci impresionante. Principalele obiective turistice sunt: Lacul Ochiul Beiului, Cascadele Beușnița, Canionul Valea Rea și Cascada Bigar.
-
Transfăgărășan, Transbucegi, Transalpina
Dacă ești în căutarea unor peisaje montane care îți taie răsuflarea, trebuie să vizitezi Trasfăgărășanul, Transbucegi și Transalpina, cele mai frumoase drumuri la înălțime din țara noastră. Obiective turistice pentru Trasfăgărășan sunt: Barajul Vidraru, Cascada Capra, Bălea Lac, Mănăstirea Curtea de Argeș și Cetatea Poenari. Pentru Transbucegi: Lacul Bolboci, Traseul Podul cu Florile, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului. Pentru Transalpina: Peștera Muierilor, Lacul Gâlcescu, Crucea lui Ursache, Valea Frumoasei și Cheile Oltețului.
-
Cheile Dobrogei
Cheile Dobrogei pot fi considearte un sit arheologic în aer liber, având în vedere vechimea lor, dar și faptul că că cei care aleg să le viziteze pot observa fosile de melci preistorici la tot pasul. Printre cele mai cunsocute obiective turistice de la Cheile Dobrogei, dar și din împrejurimi sunt: Rezervația naturală Gura Dobrogei, Limanul Tașaul, Peștera La Adam, Dealul Alah Bair, Farul Vechi, Castelul Enisala și Pădurea Letea.
-
Cascada Cailor, Munții Rodnei
Cascada Cailor este situată în Munții Rodnei și face parte din Parcul Național Munții Rodnei, cea mai mare arie protejată din Carpații Orientali. Aici, apa adunată într-un circ glaciar curge pe podul cailor în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România, dar și un peisaj de poveste. Este recomandat să vizitezi acest obiectiv turistic pe durata primăverii, atunci când debitul apei este ridicat.
-
Mocănița, Valea Vaserului, județul Maramureș
Mocănița de pe Valea Vaserului este cunoscută la nivel mondial drept ultima cale ferată cu ecartament îngust, care funcționeaza cu locomotive cu abur, alimentate cu cărbuni. Mocănița circulă din mai până în octombrie, pe o distanță de 46 kilometri, din Vișeu de Sus până la stația Izvorul Boului, cu un popas la Paltin. Un traseu durează aproximativ șase ore.
-
Sibiu
Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi din țară, ce a fost declarat în trecut „Capitala Europeană a Culturii”. Orașul medieval, cu o istorie de peste 900 de ani, se aseamănă mult cu orașele austriece sau cu cele din sudul Germaniei. Aici, principalele obiective turistice sunt: Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Catedrala evanghelică, Pasajul Scărilor și Podul Minciunilor
-
Lacul Sfanta Ana, județul Harghita
Lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din Europa Centrală și de Est, fiind totodată și locul în care a avut loc cea mai recentă erupție vulcanică din Carpați și nu numai. Peisajul este cu adevărat impresionant, iar cei care vor să ajungă aici, ar trebui să arunce un ochi și prin împrejurimi la Tinovul Mohoș, ce face parte din situl Natura 2000.