Diana Șoșoacă și-a început prima zi de muncă cu un live pe rețeaua de socializare Facebook, prin care le arăta internauților că nu poartă mască de protecție în Parlament. După ce le-a povestit prietenilor și susținătorilor de pe Facebook ce a acte a semnat, le-a prezentat camera Senatului, filmându-i pe colegii senatori și prezentându-i drept „o grămadă de oameni pe care i-ați văzut la televizor”, aceasta a fost luată la întrebări.
Bineînțeles că gestul senatoarei de a nu purta mască de protecție nu a putut rămâne nesancționat. După ce Diana Șoșoacă a spus că nu poartă mască de protecție pentru că are un act prin care dovedește că are probleme medicale, a fost luată la puricat. Astfel, așa se face că adeverința pe care a prezentat-o și prin care era exceptată de la purtarea măștii a fost emisă de medicul de familie și nu de medicul de medicina muncii de la Senat, a spus la Digi24 Iulia Scântei (PNL).
„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului.
Acela este medicul care, pe baza recomandărilor medicului specialist, va stabili dacă acel diagnostic stabilit de medicul de familie, identificat numeric codat, corespunde categoriei de boli care ar afecta capacitatea de oxigenare”, a spus Iulia Scântei la Digi24.
Iulia Scântei a declarat pentru aceeași sursă citată că Diana Șoșoacă este obligată să se adreseze medicului de medicina muncii din cadrul Senatului. Până atunci, adeverința medicală nu poate fi folosită că motivație pentru nepurtarea măștii în cadrul instituției.