Consiliul Superior al Magistrurii arată că peste 1400 de dosare care aveau ca obiect infracțiunea de ultraj au fost judecate în ultimii trei ani.
În România, se consideră a fi ultraj atunci când un cetățean agresează un fucționar public aflat în timpul exercitării serviciului.
„Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime”.
Despre acest subiect au vorbit și matinalii Dimineața Nebună Mishu și Cosmin, iar dacă nu ai fost pe frecvențe, poți asculta materialul audio chiar aici.
Se suspectează că anumiți oameni ai legii abuzează de funcția pe care o au și dau în judecată cetățenii pentru probleme minore.
Citeste si: Dimineața Nebună. Care e locul tău în iad în funcție de zodie?! Audio
De exemplu, un jandarm, a reclamat o tânără de 17 ani după ce l-a lovit cu bățul și a suferit un hematom, scrie Ziare.com. De asemenea, un alt astfel de caz este legat de o agentă de la Poliția Locală care a fost lovită cu o sticlă din plastic, de 0,5 l, în frunte de una dintre persoanele care participa la