- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Iarna a sosit deja și odată ce temperaturile din termometre scad din ce în ce mai mult, oamenii simt nevoia să seteze termostatul centralei termice la temperaturi cât mai înalte. Dar, având în vedere că anul acesta trebuie să avem grijă atât la confortul fizic, cât și să nu plătim facturi exagerat de mari la energia electrica sau la gaz, trebuie sa optam pentru o temperatura optima, atat pe timp de zi, cat si noaptea.
Citește și: Ce trebuie să faci pentru a reduce consumul de gaz? 3 sfaturi utile
Care sunt temperaturile recomandate de specialiști pe timp de iarnă?
Specialiștii spun că temperatura ideală pe timp de iarnă nu este nici pe departe 25 de grade Celsius, iar o diferență prea mare dintre temperatura din interior si cea din exterior poate pune in pericol sanatatea celor ce se expun la astfel de socuri termice.
Chiar dacă fiecare persoană are propriile sale necesități, specialiști recomadă să avem undeva între 18 si 20 grade Celsius în case. Această temperatură este ideală atât pentru sănătate și locuință, cât și pentru factura la energie electrică și gaz.
„În timpul lunilor de iarnă, puteți fi tentați să ridicați gradele din termostat, dar experimentarea cu diverse temperaturi poate reduce facturile la energie și poate duce la un somn mai bun.
în loc să setați o temperatură pe parcursul întregii zile, încercați să comutați între temperaturile de zi si cele de noapte. Acest lucru vă poate face să vă simțiși mai confortabil acasă și, de asemenea, poate reduce consumul de energie. Ridicarea gradelor din termostat nu va face ca sistemul să se încalzească mai repede, dar va însemna că va continua să consume energie pentru mai mult timp pentru a atinge temperatura mai ridicată. Arderea constantă a combustibilului pentru a vă încalzi casa nu va duce doar la utilizarea energiei, ci si la pierderea ei, mai ales dacă locuința nu e izolată corespunzător", spun specialiștii.Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.