Te-ai întrebat vreodată ce mâncau bogații și săracii din Epoca Medievală? Ei bine, trebuie să știi că Mishu și Cosmin au fost curioși de asta și s-au informat. Iată ce au aflat:
Un articol din British Library arată că cele mai multe rețete de mâncare din Epoca Medievală care au fost consemnate până astăzi au fost consumate de marii nobili. Așa cum este lesne de înțeles, dieta nobililor se distingea de cea a clasei inferioare.
Aristocrații mâncau în permanență vânat proaspăt și pește de râu, dar şi foarte multe fructe și legume.
Cei săraci, pe de altăparte, vedeau foarte greu carne sau pește proaspăt dacă nu serveau la o moșie a unui aristocrat. Majoritatea oamenilor simpli au învățat să conserve mare parte din legume imediat ce le culegeau din grădină.
Șunca, peștele murat, fructele conservate de exemplu, treceau printr-un astfel de proces, pentru dieta săracilor. Săracii mai creșteau și porci care, spre deosebire de vite sau oi, puteau crește nestingheriți în păduri.
Nu era nicio deosebire când venea vorba de un singur fel de mâncare: și bogații și săracii preferau o fiertură care în realitate era o supă groasă cu carne, legume și tărâță. Varianta de lux a acestei fierturi conținea și cereale.
Pâinea era baza pentru toate clasele sociale, chiar dacă calitatea era complet diferită de la unii la alții, în funcție de cerealele folosite, mai arată aceeași sursă citată mai sus.