- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Dimineața Nebună. O femeie s-a ales cu dosar penal dupa ce a distrus un obiect pe care cu toții îl avem în casă. Audio
Polițiștii din Ploiești au întocmit dosar penal pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce o femeie a anunțat la 112 că a spart un termometru cu mercur în locuinţă, scrie Digi 24.
Și totuși, veți spune, ce a făcut femeia de s-a ales cu dosar penal pentru că a spart termometrul medicinal. Ei bine, se pare că oamenii legii au declarat că aceasta era singura soluție legală pe care o puteau pune în practică pentru a putea distruge mercurul.
„Mercurul în cauză a fost colectat de îndată de către specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Prahova si predat poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliţia Prahova.
Ancheta penală deschisă pe numele femeii din Ploiești este doar o formalitate
Femeia din Ploieși a sunat la 112 și a anunțat că a spart un termometru în casă și nu știe cum să procedeze cu mercurul împrăștiat pe podea. Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului iat mercurul a fost colectat de îndată de către specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Prahova. Dosarul penal este doar o formalitate, la fel cum se procedează și în cazul unui suicid, când se deschide un dosar penal de ucidere din culpă, dar nimeni nu este sancționat.
Poliţiştii au explicat că ancheta penală este doar o formalitate în care se fac cercetări, faţă de faptă, nu faţă de persoană, iar dosarul de trafic de substanţe toxice se va finaliza cu o clasare, fără ca femeia care a spart termometrul să fie sancţionată sau chemată la poliţie pentru audieri.
„Recomandarea noastră, în situaţia producerii unui astfel de accident casnic, este să se apeleze numărul unic de urgenţă pentru ca un serviciu specializat de la ISU sau de la Poliţie să colecteze substanţa.
Să se evite cât se poate zona unde se află mercurul, aerisirea încăperilor să se facă pentru o perioadă de 24 de ore. Nu se aspiră, nu se foloseşte mătura, pentru că există riscul ca acele bobiţe de mercur să fie împrăştiate şi să intre în orificii de unde nu mai pot fi extrase. Este contraindicat să aruncaţi mercurul la canalizare, ingestia sau chiar şi inhalarea vaporilor de mercur este foarte toxică”, a explicat sublocotenent Liviu Pipelea, din cadrul ISU Prahova.