Close sidebar
Stiri

Dimineața Nebună. Scuza unui preot care consumase alcool înainte de a urca la volan: „Am gustat vinul de împărtășanie”. Audio

Dimineața Nebună. Scuza unui preot care consumase alcool înainte de a urca la volan [Sursa foto: PixaBay]

Un preot care a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan s-a scuzat într-un mod neașteptat în fața polițiștilor.


In articol:

Un preot care a fost prins beat la volanul unei mașini s-a scuzat pentur fapta sa spunând că a gustat vinul pentru împărtășanie. Despre acest subiect au discutat și Mishu și Cosmin în matinalul „Dimineața Nebună”. 

Preotul a primit o pedeapsă minimă pentru fapta sa, dar cu toate acestea, tot a făcut recurs. Cum și-a argumentat fapta?!

 Ioan Ionaş circula pe un drum spre Iași fost prins cu o alcolemie de 1,8% alcool pur în aerul respirat. Preotul a declarat că a consumat doar un pahar de vin la biserica la care slujise și asta pentru că a gustat vinul pentru împărtășanie.

Cu toate că magistrații judecătoriei l-au crezut, procurorii au contestat sentinţa în faţa Curţii de Apel.

Ei au afirmat că vinul băut la slujbă nu poate avea ca rezultat o alcoolemie de 2,8‰ seara. Faptele s-aiu petrecut în seara zilei de 2 august 2017, iar după ce a fost prins de polițiști a fost dus și la spital. Acolo medicii au constatat elemente clinice ale consumului recent de băuturi alcoolice, respectiv tremor, imprecizie în mişcări şi tulburări de echilibru, informează Ziarul de Iași.

„Consumul de băuturi alcoolice declarat este fără îndoială unul nereal deoarece valoarea extrem de ridicată a alcoolemiei, 2,80‰, nu putea fi atinsă doar din consumul unui pahar de vin de 250 ml, astfel cum a susţinut inculpatul. În starea avansată de ebrietate în care s-a aflat, inculpatul a parcurs un traseu foarte lung, peste 100 km, pe un drum european, pe timp de zi, în condiţii de trafic intens. Numai întâmplarea a făcut ca niciunul din ceilalţi participanţi la trafic să nu fie pus efectiv în pericol de modul de deplasare al inculpatului. Lipsa unor consecinţe concrete nu poate fi în niciun caz un argument în favoarea inculpatului, acesta neavând niciun merit în evitarea producerii unor evenimente rutiere”, au arătat procurorii.

Pentru că nu a pus și viața altor persoane în pericol și nu avea alte antecedente, preotul a primit o pedeapsă minimă de un an de închisoare, u amânarea executării timp de doi ani, interzicându-i-se ca pe parcursul termenului de supraveghere să mai conducă. Cu toate acestea, preotul tot a atacat sentința magistraților, argumentând că recunoscuse constant că a băut la mănăstire pentru că slujise în biserică în ziua respectivă.