- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Știm că pare greu de crezut, dar chiar există o țară în care s-a aplicat impozitul pe sâni. Este vorba despre India, acolo unde, în funcție de mărimea sânilor, dar și de clasa socială din care proveneai, trebuia să plătești o taxă. Impozitul pe sâni a fost introdus de regele statului Travancore, începând cu 1800.
Despre această măsură ciudată au vorbit și matinalii Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună.
Cum funcționa taxa pe sâni și care erau femeile care erau obligate să-și acopere sânii?
Femeile din clasele sociale inferioare erau obligate să plătească o taxă dacă voiau să-și acopere sânii. Fiindcă Imperiul Britanic îi forța adesea pe regii indieni să le plătească sume imense de bani, aceștia au fost nevoiți să impună noi taxe, prin care să adune mai mulți bani de la cetățeni.
Pentru că impozitul depindea de mărimea sânilor, ofițerii regelui mergeau din ușă în ușă pentru a colecta taxele și examinau pieptul femeilor cu mâinile goale. În acea perioadă, multe familii au decis să se convertească la creștinism pentru a scăpa de această taxă. Pentru că unele femei care ajungeau la pubertate începeau să-și acopere sânii, astfel că funcționarii au decis să le taxeze, în așa fel încât să-și lase sânii la vedere.
De la jumătatea anilor 1800 până în 1924, „taxa pe sâni” a fost colectată de la femeile din castelele inferioare care refuzau să se dezbrace. Binînțeles că au apărut și controverse pe această temă. O femeie pe nume Nangeli a decis să schimbe cursul istoriei și a recurs la un genst cu totul neașteptat. În momentul în care ofițerul a venit să colecteze taxa, femeia a refuzat să o plătească. A mers în casă, și-a tăiat sânii cu o seceră și a ieșit să-i ofere ofițerului. Nangeli s-a prăbușit într-o baltă de sânge și locul în care a murit femeia se numește acum Mulachiparambu, care se traduce prin „tărâmul unei femei fără sâni”. Soțul său s-a sinucis a doua zi aruncându-se în focul funerar hindus.În urma acestui incident, s-au iscat mai multe proteste, astfel încât, regele s-a văzut nevoit să le redea libertatea femeilor de a purta haine pe tot corpul, însă această practică a mai rămas în vigoare în unele părți ale Indiei până în 1924.