Incendiul a fost anunțat în dispeceratul ISU Banat, miercuri seară. La fața locului au fost trimiși pompieri de la ambele detașamente din Timișoara. Fumul gros care a cuprins camera tehnică aflată la demisolul Spitalului Louis Ţurcanu a pornit senzorul de incendiu şi a pus pe jar autorităţile.
„Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ.La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime.
Din primele informaţii, totul ar fi pornit de la un compresor de aer medicinal, aflat la demisolul clădirii. Mai precis, din cauza unei garnituri defecte, uleiul care s-a scurs pe motor, s-a supraîncălzit şi a scos foarte mult fum. Pompierii au reuşit într-un final să ventileze încăperea.
" Nu a fost flacără, nu este incendiu, copiii sunt în siguranţă şi acum îi aducem înapoi pentru că s-a oprit instalaţia care a fumegat. Avem una de rezervă care a fost pornită pentru aerul din spital, iar acum ducem copiii înapoi.", a declarat Ovidiu Adam, manager spitalul de copii Louis Ţurcanu.
La Spitalul de Copii au mai fost asemenea situații și în trecut. Reamintim, clădirea nouă și modernă, ridicată în zece ani, stă goală, deoarece nu sunt bani pentru dotări.În septembrie 2022, zeci de copii bolnavi, părinţii lor și personalul medical au fost evacuați tot în urma unor degajări masive de fum, provocate de un scurtcircuit la o staţie de tratare a aerului.Tot anul trecut, în luna decembrie, a fost activat planul roşu de intervenţie după ce au fost semnalate evacuări de heliu, provenite de la instalaţia de răcire a unui aparat RMN.