Close sidebar
Stiri

Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Banii de la nuntă, în vizorul ANAF? Un nou proiect de lege ar putea să îi oblige pe tinerii căsătoriți să își declare veniturile obținute în plic

Banii de la nuntă, în vizorul ANAF [Sursa foto: PixaBay]

ANAF ar putea controla banii de la nuntă pentru că sunt tot mai mulți români care nu declară corect veniturile și ocolesc, astfel, plata taxelor către bugetul statului. Mirii, nevoiți să renunțe la jumătate din banii primiți?


In articol:

În urma ceremoniilor fastuoase organizate de diverse figuri influente din peisajul politic românesc, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a îndreptat atenția către sumele primite de tinerii căsătoriți de la invitați, bani ce nu au fost justificați în mod corespunzător.

Ce se întâmplă cu sumele primite ca dar de nuntă

În prezent există o lege care prevede ca celor care fac o achiziție ce depășește cu mult veniturile declarate știute de stat să i se aplice o taxă un impozit pe sumele care nu se pot justifica din veniturile declarate, mai exact un impozit de 16%, potrivit  Mediaflux.ro. Însă pe noua măsură fiscală se cere 50% din valoare, iar între cei vizați sunt inclusiv creatorii de conținut. Ideea nu este nouă.

Experții în fiscalitate spun că legislație avem, dar statul român nu reușește să o pună în aplicare. Mai exact, impozitul se aplică în urma unei inspecții fiscale. Însă, verificarea marilor averi ce nu pot fi justificate s-a făcut până acum aleatoriu.

 Banii de la nuntă, în vizorul ANAF
Banii de la nuntă, în vizorul ANAF[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: O mireasă a fost abandonată de mire fix în ziua nunții! Tânăra a luat o decizie neașteptată

Totul a început după ce în presă a apărut declarația de avere a lui George Simion în care ca dar de nuntă  figura suma de 400.000 de euro. Liderul AUR a negat că ar fi primit suma respectivă și că totul este un fake news.

„Din 2011, s-au emis foarte puține decizii de impunere, pentru că ANAF-ul nu are informațiile. Legea nu a dat ANAF-ului baza de date prin care să obțină analiza de risc. Chestiunea asta poate avea un efect extrem de limitat, pentru că se referă doar la persoanele selectate la inspecție, care sunt puține.

Soluții sunt, ce au făcut acum în propunerea asta de Ordonanță este corect, dar complet ineficient”, spune Gabriel Biriș, expert în fiscalitate.  

Citește și: Motivul ireal pentru care doi miri au decis să nu ofere mâncare sau băutură la nuntă! Invitații, nemulțumiți că au fost lăsați flămânzi