- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat! Locul de la noi din țară unde turiştii vin fără oprire. Românii sunt din ce în ce mai captivați de Delta Dunării
Dacă până acum croazierele pe Dunăre îi atrăgeau doar pe turiștii occidentali, se pare că și românii au început să fie din ce în ce mai atrași. În cei peste 20 de ani, numărul turiștilor aduși în Deltă de navele de croazieră a crescut de la an la an și înainte de pandemie se ajunsese la un flux de peste 40.000 de turiști. Acum, după pandemie, programul croazierelor pe Dunăre a luat din nou amploare.
Unităţile de cazare sunt deja ocupate în proporţie de 80-90% pentru iulie şi august
Cazările pornesc de la 300 de euro pe noapte. Însă există pensiuni şi de trei stele, acolo există tarife care pornesc de la 300 de lei cu mic dejun inclus, iar la casele tradiţionale vorbim despre costuri între 150 şi 200 de lei, dar oaspeţii vă aşteaptă cu bucate tradiţionale din peşte, dar şi siropuri şi dulceaţă homemade, conform observatornews.ro.
Delta Dunării, destinația „de smarald“ a României
Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa şi Secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), a vorbit despre Delta Dunării și oferta turistică unică pe care această destinație de vacanță o pune la dispoziția turiștilor, atât străini, cât și români.
Citește și: Cinci idei de drumeții ușoare din România: Sunt perfecte pentru cei care au copii!
„Pentru mine, Delta Dunării este destinație de smarald a României. Este o destinație unică, dar, din păcate, puțini români cunosc Delta Dunării sau au vizitat-o. Este o destinație mai mult cunoscută în multe țări din Europa de Vest, de unde atragem turiști fascinați și atrași să descopere acest miraj al Deltei Dunării. Delta Dunării atrage turiști, s-au dezvoltat și investiții care au ridicat standardul serviciilor. Avem locații de 5 stele, de 4 stele, locații eco, așa cum se cuvinte, avem și pensiuni. De asemenea s-a dezvoltat foarte mult promovarea tradițiilor, iar aici vorbesc, de exemplu, de tradițiile rușilor lipoveni. Îmbrăcăm foarte mult aceste tradiții în produsul de vacanță în Delta Dunării, chiar dacă vorbim de un weekend sau de câteva zile. Avem o destinație care și-a croit un drum singură, iar acest drum se susține prin ceea ce această destinație oferă. Avem noroc de faptul că natura ne ajută, mai puțin autoritățile centrale “, a spus, la DC News, Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa şi Secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR).
Excursiile de o zi în Delta Dunării surprind toată frumusețea acestei zone, iar turiștii pot admira miile de specii de pești și păsări, într-un peisaj divin.
Printre cele mai îndrăgite sate și zone se numără:
- Satul Letea vine cu o arhitectură împământenită de secole
- Pădurea Letea este recunoscută la nivel internațional pentru rasa unică de cai sălbatici
- Satul Mila 23 este satul pescăresc în care se pot admira diverse specii de pești și se pot mânca bucatele tradiționale pregătite de localnici
- Lacul Cotețe surprinde prin cea mai mare colonie de cormorani și alte specii de păsări
- Pădure Caraorman este locul unde se poate vedea Stejarul Îngenuncheat
De asemenea, Delta Dunări i surprinde cu o salbă de lacuri unice, ce vin cu numeroase specii de păsări și specii de pești și alte tipuri de animale, fiind înconjurate de numeroase biserici străvechi și tot felul de obiective, precum: Turnul de Apă, Farul din 1802.
Printre activitățile care se pot realiza de către turiști se numără:
- Plimbări cu șalupa sau cu barca – cea mai frumoasă perioadă este amurgul, atunci când soarele se scaldă în apă și se poate auzi cântecul păsărilor și forfotul animalelor care se duc la culcare.
- Ciclismul – a explora Delta Dunării cu bicicleta este o activitate nu doar sănătoasă, dar și foarte frumoasă, deoarece se poate surprinde frumusețea naturii în cele mai mici detalii
- Birdwatching – prin care pasionații pot vedea specii rare de păsări