- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat| Motivul pentru care Regele Charles al III-lea nu are nevoie de pașaport sau buletin când călătorește
Regele Charles al III-lea va călători în străinătate fără pașaport deoarece, spre deosebire de alți membri ai familiei regale, nu va avea nevoie de unul. Documentul va fi eliberat pe numele său. Preambulul din fiecare document va spune acum: „Secretarul de stat al Majestății Sale Britanice solicită și cere, în numele Majestății Sale, tuturor celor pe care îi poate interesa să permită purtătorului să treacă liber, fără îngăduință sau împiedicare și să acorde purtătorului o astfel de asistență și protecție, după cum este necesar.”
Privilegiile suveranilor britanici
Două zile de naștere
Mama lui Charles, Regina Elisabeta a II-a, a avut două zile de naștere- ziua ei de naștere reală pe 21 aprilie, care a avut loc în privat, și o sărbătoare publică oficială în a doua marți din iunie,
Fără vot
Monarhul britanic nu votează și nu poate candida la alegeri. În calitate de șef de stat, el sau ea trebuie să rămână strict neutru în afacerile politice. Aceștia sunt implicați în deschiderea oficială a sesiunilor parlamentare, aprobă legislația din parlament și țin întâlniri săptămânale cu premierul.
Lebede, delfini și sturioni
Monarhul britanic nu domnește doar peste oameni. Începând cu secolul al XII-lea, lebedele nemarcate din apele deschise din Anglia și Țara Galilor sunt considerate proprietatea monarhului. În fiecare an, drepturile regale sunt exercitate pe porțiunile râului Tamisa, unde lebedele sunt numărate într-o tradiție care a devenit acum o măsură de conservare. Prerogativa regală se aplică și sturionilor, delfinilor și balenelor din apele britanice.
Poet oficial
La fiecare 10 ani, Marea Britanie numește un poet laureat care compune versuri pentru monarh. Postul onorific include un muc de sherry-- echivalentul a 720 de sticle. Tradiția datează din secolul al XVII-lea. Carol Ann Duffy a devenit prima femeie nominalizată ca poet laureat când a fost numită în 2009. Ea a compus poezii pentru nunta Prințului William din 2011, pentru cea de-a 60-a aniversare de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 2013 și pentru căsătoria prințului Harry în 2018.
Mandat regal
Eliberat celor care furnizează în mod regulat monarhului bunuri și servicii, mandatul este o mare onoare și un impuls pentru vânzări. Supermarketurile Burberry, Cadbury, Jaguar Cars, Land Rover, Samsung și Waitrose se numără printre companiile cu mandat regal.