• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Doliu în cinematografia mondială! Marele actor Alain Delon s-a stins din viață la 88 de ani

A murit marele actor Alain Delon
Alain Delon s-a stins din viață duminică, la 88 de ani [Sursa foto: Facebook]
După o carieră îndelungată, marcată de interpretări memorabile, actorul francez Alain Delon s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de copiii săi.

Este doliu imens în cinematografia mondială după ce marele actor Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. După o carieră îndelungată, marcată de numeroase interpretări memorabile și filme celebre, actorul a părăsit această lume, lăsând un gol imens în sufletele fanilor săi. Anunțul tragic a fost făcut azi de către cei trei copii ai starului.

Citește și: Mesajul controversat postat de Bogdan Vlădău după despărțirea de Gina Chirilă: „Băi, femeile în ziua de astăzi își doresc un bărbat prost”

A murit marele actor Alain Delon

Marele actor Alain Delon a murit, lăsând în urmă o moștenire bogată în lumea filmului. Cu un stil aparte de a juca și o frumusețe de ”înger diabolic”, el a revoluționat cinematografia franceză, devenind un simbol pentru aceasta. Deși reputația lui a fost uneori pătată de viața sa privată, adesea tumultoasă, Alain Delon rămâne unul dintre puținii actori care s-a dedicat atât de intens carierei sale.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa.(...) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.

Actorul Alain Delon a murit la 88 de ani
Care a fost ultima dorință a lui Alain Delon? [Sursa foto: Facebook]

Alain Delon s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii săi ani de viață.

Actorul a suferit un accident vascular cerebral în 2019 și a fost diagnosticat cu cancer al sistemului limfatic. La începutul acestui an, el a fost plasat sub protecție judiciară, iar tribunalul a desemnat un reprezentant pentru îngrijirea sa medicală, potrivit hotnews.ro. În luna aprilie, măsura s-a transformat în ”tutelă consolidată”, deoarece se pare că starul francez nu mai putea decide singur în privința gestionării bunurilor sale. Starea de sănătate a actorului a iscat conflicte între copiii săi.
Anthony, fiul cel mare al lui Alain Delon, și-a acuzat sora că i-ar fi ascuns problemele cu care se confrunta tatăl său. De asemenea, conflictele au apărut și din cauza ultimelor dorințe ale celebrului actor. Acesta voia să moară în Douchy, Franţa, însă fiica lui a fost acuzată Alain Fabien, fiul cel mic al actorului, că voia să îl ducă în Elveția.

Citește și: Vlad Gherman, pregătit să devină tată! Actorul își dorește doi copii în următorii 4 ani: “Termen rezonabil, da, să vedem cum merge linia de producție”

Alain Delon a jucat în peste 80 de filme

Un simbol al industriei cinematografice, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand şi Lino Ventura.

La scurt timp după ce și-a câștigat faima în primele sale roluri, Alain Delon  a fost curtat de unii dintre cei mai mari regizori ai filmului european, care l-au distribuit în unele dintre cele mai venerate opere din istoria cinematografiei, relatează France24.ro. În 1960, cineastul italian Luchino Visconti i-a oferit un rol în ”Rocco și frații săi”, o operă profund realistă din punct de vedere social, despre dificultățile unei familii din mediul rural din sudul Italiei. Pelicula a fost recompensată cu marele premiu al juriului la Festivalul de Film de la Veneția. Doi ani mai târziu, un regizor italian și mai renumit, Michelangelo Antonioni, i-a oferit rolul din ”L'eclipse”, care a primit încă un mare premiu al juriului, de data aceasta la Festivalul de Film de la Cannes.

 Marele actor Alain Delon s-a stins din viață la 88 de ani
Copiii lui Alain Delon au anunțat că marele actor s-a stins din viață[Sursa foto: Facebook]

În 1963, Alain Delon a jucat rolul lui Tancredi, nepotul iubit și carismatic al Prințului de Salina, în somptuoasa adaptare a lui Visconti a capodoperei ”Leopardul” de Giuseppe Tomasi di Lampedusa. De această dată, filmul a câștigat Palme d'Or.  În același an, Delon a lucrat pentru prima dată cu actorul Jean Gabin în ”Any Number Can Win”. Acesta a devenit un adevărat model pentru regretatul actor.

Alain Delon și-a încercat norocul și în Statele Unite ale Americii, însă nu s-a bucurat de același succes, astfel că s-a întorc în Franța. În ciuda succesului profesional indubitabil, cariera lui Alain Delon a fost umbrită de numeroase controverse, începând din 1968. În acel an, Stevan Markovic, garda lui de corp, a fost găsit mort într-o groapă. Ulterior, a fost găsită o scrisoare a lui Markovic către fratele său, în care acesta spunea „Dacă sunt ucis, este 100% vina lui Delon și a nașului său François Marcantoni” – acesta din urmă fiind un gangster corsican. Deși poliția a bănuit multă vreme implicarea lor în uciderea lui Markovic, Delon și soția sa de atunci, Nathalie, nu au fost niciodată urmăriți penal. Reputația actorului a fost afectată și de zvonurile cu privire la legăturile sale cu lumea interlopă, precum și datorită declarațiilor publice, considerate de multe persoane „rasiste, misogine și homofobe”.

În anii 1990 a jucat în mai multe filme comerciale, precum ”Dancing Machine” și ”The Return of Casanova”. După mai multe eșecuri, Delon și-a anunțat retragerea din cinema în 1997, deși a continuat să preia roluri ocazionale.