- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Dosar penal pentru două tinere din Piatra Neamț. Au furat dintr-un supermarket produse de 2.100 de lei ca să ducă la capăt o provocare primită pe TikTok
O provocare primită pe TikTok a făcut două adolescente din Piatra-Neamț să fure produse în valoare de 2.100 de lei dintru-un supermarket. Una dintre ele are vârsta de 19 ani, iar cealaltă e minoră, fiind în vârstă de 16 ani. După ce au fost prinse, fetele le-au spus anchetatorilor că motivul pentru care au comis fapta are legătură cu o provocare pe care au primit-o pe Tik-Tok. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
"În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţişti a reieşit că o minoră, de 16 ani şi o tânără, de 19 ani, din Budeşti şi Dumbrava Roşie, ar fi sustras din magazin mai multe produse cosmetice. Acestea au declarat ca au sustras respectivele produse urmare a unei provocări primite pe o aplicaţie de socializare. Prejudiciul de aproximativ 2.100 de lei a fost recuperat în totalitate", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.
Provocarea periculoasă de pe TikTok: „G ândirea acestora poate fi influențată de conținutul accesat”
Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor și provocărilor pe care le primiți în cadrul unor jocuri sau aplicații online, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune în pericol viața, siguranța sau îi pot afecta pe cei din jur.
„Tinerii petrec o mare parte a timpului on-line dar, utilizarea internetului poate duce, în unele cazuri, la experienţe riscante şi dăunătoare. Totodată, gândirea acestora poate fi influențată de conținutul accesat în mediul on-line. Tinerii trebuie să știe că ideile sunt formate de tot ceea ce vedem, auzim și citim. Interpretăm ceea ce vedem prin lentila propriilor experiențe, astfel încât putem avea mesaje diferite față de cele din mediul on-line. Pentru provocările din online, ce privesc fapte ce contravin legii, răspunderea e în viața reală (în offline). Încălcarea legii și activitățile cele îți pun în pericol siguranța nu sunt act de curaj!”, transmite IPJ Neamț.
Citeste si: Jocul „balena albastră” a revenit după patru ani! Este viral pe Tik Tok
Compania chineză care deține aplicația de mesagerie s-a confruntat cu numeroase acuzații, în special din partea părinților, ca urmare a unor tragedii provocate de sistemul "provocărilor".