Conform surselor, unul dintre angajații de la Clarence House a primit felia de tort după ceremonia din 1981, în semn de mulțumire pentru eforturile depuse de personalul palatului. Ulterior, familia lui Moyra Smith a păstrat-o în folie, într-o cutie veche, până în 2008, când a fost achiziționată de un colecționar.
Bucata este încă decorată cu stema în roșu, albastru și auriu. Felia din tortul regal ar putea să fie cumpărată cu un preţ estimat între 200 şi 500 de lire sterline, în jur de 235 şi 585 de euro. Chris Albury, specialist în amintiri regale de la casa de licitaţii a avertizat viitorul proprietar să nu mănânce felia de tort.
” Nu aş recomanda să fie mâncat, dar după 40 de ani e clar că a fost făcut să dureze. Este un suvenir unic care sărbătoreşte nunta regală şi este destinat celor pasionaţi de regalitatea britanică din întreaga lume.”, a declarat Chris Albury, expert evaluator.
Deși pentru noi poate că felia de tort de la nunta regală reprezintă doar un element inedit, pentru familia regală britanică torturile de nuntă au o însemnătate aparte, având au o istorie de secole și au reprezentat un punct de atracție pentru miri și invitați, dar și pentru admiratorii din întreaga lume.
Pentru nunta Prințului Charles cu Prințesa Diana au fost făcute 23 de torturi, inclusiv o piesă centrală de un metru și jumătate înălțime și peste 100 de kilograme. „Nunta secolului”a fost urmărită de o audiență TV globală estimată la 750 de milioane de oameni, organizându-se petreceri de stradă în toată Marea Britanie pentru a sărbători momentul.