- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
"După ce m-au declarat vindecat a trebuit să ajung de urgență unde am suferit o amputație". Strigător la cer! Neglijența medicilor a generat o scenă revoltătoare. Modul în care Dragoș Docan a fost tratat
Dragoș Docan, un nume greu în rock-ul românesc, a fost nevoit să treacă prin momente critice, din cauza neglijenței medicilor de la o clinică particulară din București pentru un consult. După ce cadrele medicale au stabilit o intervenție chirurgicală, în urma căreia a fost declarat vindecat artistul. La scurt timp, situația a luat o întorsătură neașteptată, iar Dragoș Docan a ajuns de urgență la spital. În cadrul unui interviu oferit recent, fondatorul trupei Krypton a mărturisit că a suferit o amputație, care i-a afectat nu doar cariera de artist, ci și viața de zi cu zi.
„ Am avut niște probleme din cauza diabetului și am fost operat în București, la o clinică particulară. Iar urmarea a fost că după ce m-au declarat vindecat a trebuit să ajung de urgență la Târgu Mureș unde am suferit o amputație. Se pare că ei au fost de vină și am fost nevoit să-i dau în judecată".
În speranța că va găsi îngrijirea medicală corespunzătoare în clinica din Capitală, Dragoș Docan a scos din buzunar o sumă uriașă de bani: „Fiind clinică privată aici în București, pe mine m-au dus în vreo 4.000 de euro alea două luni de chemat din două în două zile. Pe considerentul că e vorba de ceva privat, mai sigur, mai curat m-am prezentat și eu acolo. M-am gândit că sunt specializați în tot ce e legat de picior, de laba piciorului, de diabet, de ulcere diabetice, de toate chestiile astea" , a mai precizat artistul.
Dragoș Docan, fondatorul trupei Krypton, își caută dreptatea în instanță:" Asta este situația, merg înainte, dar nici nu pot lăsa lucrurile așa"
Fondatorul trupei Krypton este revoltat de întreaga situație și, în prezent, se află în război cu Comisia de monitorizare şi competență profesională pentru cazurile de malpraxis:" Eu, inițial, pornind pe calea legală am avut de făcut o expertiză medicală. DSP-ul, în urma cererii avocatului, mi-a repartizat un doctor care, fără să mă cheme, doar frunzărind actele respective, a declarat că nu este caz de malpraxis. Deci nici măcar nu m-a chemat, nu m-a convocat, nici pe mine, nici pe avocat. Exact ca-n România. Ei s-au bazat pe niște hârtii fără să mă cheme, erau obligați să mă cheme, mai ales că am plătit și 4.000 de lei pentru expertiza respectivă. Erau obligați măcar să mă contacteze, să discute cu mine, să vadă despre ce este vorba. Nu, nici vorbă. Au luat banii și la revedere. Și m-am trezit cu rezultat nefavorabil, total anormal. Se ocupă avocatul meu de tot, nici eu nu mă pricep. Asta este situația, merg înainte, dar nici nu pot lăsa lucrurile așa. Acum să vedem ce se întâmplă mai departe. Bine, justiția cu adevărul nu au nicio legătura, dar să vedem ce se întâmplă".
Cine este Dragoş Docan
Compozitor pentru mulţi solişti de muzică uşoară, etno dar şi rock, Dragoş Docan este unul din oamenii care a schimbat faţa rockului românesc şi are în spate o carieră muzicală impresionantă. Chitaristul bass a rămas în in storia muzicii moderne fiind coautor, alături de colegul său din Krypton, Eugen Mihăescu, la prima operă rock românească („Lanţurile“, dublu album lansat în 1992). După 1980 îşi ia atestatul de inginer de sunet şi şi-a pus amprenta asupra muzicii multor trupe precum: Hey, Onox, Grafitti, Blitz (unde a venit în locul lui Adrian Daminescu), apoi Krypton, din 1985.