• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023. Din ce zone se poate vedea și cum ne influențează viața?

Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023. Din ce zone se poate vedea și cum ne influențează viața?
Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023 [Sursa foto: Unsplash]
Eclipsa de soare de pe 14 octombrie 2023 va aduce schimbări majore în viața nativilor din zodiac. Vezi aici la ce trebuie să te aștepți în următoarea perioadă.

Pe data de 14 octombrie se va produce eclipsa inelară de soare, un fenomen astronomic inedit și extrem de rar, care va influența puternic nativii din zodiac. În cadrul acestui fenomen, Soarele, Luna și Pământul se vor alinia în spațiu, iar cercul de foc va fi creat în momentul în care Luna Nouă va trece în fața Soarelui, acoperindu-l parțial. Chiar dacă acest fenomen spectaculos nu va putea fi observat din toate colțurile globului, există și norocoși care au șansa să urmărească eclipsa de soare.

Iată locurile din care poate fi văzută eclipsa de pe 14 octombrie 2023.

Citește și: Cât costă un bilet la concertul lui Ștefan Hrușcă în 2023? Vezi aici orașele în care va colinda celebrul cântăreț

Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023. Din ce zone se poate vedea și cum ne influențează viața?
Din ce zone se poate vedea eclipsa de soare din 14 octombrie 2023 [Sursa foto: Unsplash]

Care sunt zonele de unde se poate vedea eclipsa de soare de pe 14 octombrie 2023?

Chiar dacă eclipsa de soare de pe 14 octombrie nu va putea fi văzută din România, aceasta este una cu adevărat specială, deoarece este o eclipsă inelară.

Discul Lunii nu va acoperi complet Soarele, ci va lăsa în jur un inel de lumină deosebit pentru orice pasionat de astronomie și nu numai. Următoarea eclipsă care va putea fi observată de pe teritoriul țării noastre este una totală și va avea loc pe data de 3 septembrie 2081. Eclipsele inelare care vor fi vizibile din România în viitorul apropiat vor fi pe 1 iunie 2030 și 20 martie 2034.

Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023. Din ce zone se poate vedea și cum ne influențează viața?
Cum sunt influențate zodiile de eclipsa de soare de pe 14 octombrie[Sursa foto: Unsplash]

Eclipsa solară inelară poate fi urmărită din anumite zone ale Americii de Nord, America de Sud, estul Oceanului Pacific și vestul Oceanului Atlantic. Țările care vor fi străbătute de umbra eclipsei sunt Statele Unite ale Americii, Belize, Mexic, Honduras, Costa Rica, Columbia și Brazilia.

Citește și: Netflix a publicat primele imagini din ultimul sezon "The Crown". Vezi momentele-cheie aici și trailer-ul oficial

Cum sunt influențate zodiile de eclipsa de soare de pe 14 octombrie 2023?

Eclipsele de soare se formează atunci când luna se află în faza de început, astfel că ziua de 14 octombrie va marca un eveniment deosebit în horoscopul anului 2023. Acest fenomen are loc în același timp cu Luna Nouă în semnul Balanței, ce va provoca nativii să înceapă proiecte noi, dar și să se gândească la viitor. Mai mult chiar, eclipsa de soare este urmată de o eclipsă de lună, care va avea loc pe data de 28 octombrie, astfel că nativii din zodiac vor avea parte de o lună extrem de intensă.

Zodiile de foc sunt puternic influențate de eclipsele de soare, iar cele mai mari schimbări apar în plan amoros. Urmează o perioadă intensă pentru Berbeci și este foarte important să știe care le sunt așteptările de la partenerii lor. Cei singuri au șansa să își găsească marea dragoste, în timp ce cei care sunt într-o relație vor trece la următorul nivel. Chiar dacă astrele arată că Leii trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate, norocul va veni în viața lor în plan financiar, odată ce se vor face remarcați cu proiectele de la locul de muncă. Săgetătorii sunt cei mai norocoși în perioada următoare, deoarece vor avea parte de armonie în familie, câștiguri la care nici nu s-ar fi gândit, dar și multe proiecte profitabile.

Citește și: Când are loc Festivalul Untold în 2024? Organizatorii promit că vor aduce în line-up-ul festivalului artiști live în premieră pentru România

Zodiile de aer pot trece prin momente dificile, însă astrele arată că trebuie să rămână stăpâne pe situație și să nu își piardă speranța. Gemenii pot fi dezamăgiți de oamenii din jur luna aceasta, însă acest lucru este necesar pentru a învăța în cine trebuie să aibă încredere. Balanțele sunt cele mai afectate de fenomenul astronomic de pe 14 octombrie, astfel că vor trece de la agonie la extaz în toate aspectele vieții lor. Vor avea parte de multe surprize frumoase, însă este posibil să fie și trase la răspundere pentru faptele lor. Vărsătorii vor fi copleșiți de schimbările de la locul de muncă, așa că este bine să acorde mai multă atenție proiectelor în care sunt implicați.

Eclipsă de soare pe 14 octombrie 2023. Din ce zone se poate vedea și cum ne influențează viața?
Schimbări majore pentru toate zodiile [Sursa foto: Unsplash]

Zodiile de apă se confruntă cu sentimente contradictorii și este bine să aibă mai multă grijă de ele în următoarea perioadă. Luna Nouă în zodia Balanță aduce norocul de partea Racilor, așa că în octombrie aceasta trebuie să fie mai curajoși pentru a profita din plin de toate oportunitățile. Scorpionii au nevoie de o pauză, iar astrele le recomandă să stea departe de deciziile majore, care ar putea să aducă urmări negative. Peștii se confruntă cu sentimente puternice și deși le va fi destul de greu să treacă peste toate obstacolele care apar, nu trebuie să își piardă încrederea în sine.

Zodiile de pământ se bucură de succese și recompense pentru toată perioada pe care au petrecut-o muncind, așa că nimic nu le poate strica starea de spirit. Pentru Tauri, Luna Nouă aduce șansa unei iubiri noi, iar nativii nu trebuie să ignore persoanele care încearcă să îi cucerească. Fecioarele vor fi mai optimiste și mai pline de energie, astfel că tot ceea ce își vor propune va fi un real succes. Capricornii au tendința să se izoleze de lume, dar dacă vor ști cum să folosească tot acest timp în favoarea lor, nimic nu se va pune în calea succesului lor.