- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
„Educația sexuală în școli”, un subiect care a tot fost dezbăutut în ultimii ani. Având în vedere că România ocupă locuri fruntașe când e vorba de avorturi în rândul tinerelor, unii cetățeni sunt de părere că ar fi necesară o astfel de materie în școli, materie care să-i ajute pe tineri să înțeleagă mai bine care sunt riscurile unui sex neprotejat. Însă, ca în orice subiect controversat de acest tip, există și o tabără care nu a înțeles foarte bine fenomenul.
Educație sexulă, predată ca educație sanitară
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.
Programele ce vor putea fi predate au ca scops prevenirea bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii la minore, un flagel social în România.
Proiectul a fost adoptat cu 224 voturi „pentru”, unul „contra” şi 49 de abţineri.
În rândul deputaților, părerile sunt împărțite. Unii sunt de părere că ar trebui introdusă această materie în școli, în vreme ce, alții cred că educația sexuală poate fi făcută și acasă.
„De prea mult timp aşteaptă acest proiect să intre în dezbatere şi să ia drumul promulgării. Este o reexaminare trimisă de preşedintele Iohannis încă din august 2020.(...) Reexaminarea se referă doar la un articol care, iată, ce pasiuni naşte. Să lăsăm pasiunile astea marginale pentru că proiectul este despre drepturile copilului şi nu despre ce se învaţă la şcoală", a spus Adrian Solomon, deputat PSD, despre promulgarea acestei legi.
„Vorbesc în calitatea mea de părinte proaspăt.(...) În cadrul orelor de dirigenţie am avut obligaţia să pregătim copiii, părinţii pentru aşa ceva, pentru aceste activităţi neprincipiale. Să fim serioşi! Credeţi că Europa reprezintă tot ce e bun? Cred că vă uitaţi prea mult la o Europă care se cam schimbă.
„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a ne alege cum ne creştem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenţi, de sexualizarea lor într-un cuvânt. O astfel de educaţie ar trebui să aibă la bază nişte concepte sănătoase, ar trebuie să fie încurajaţi să diminueze nevoia de atracţie fizică prin promovarea sportului tot felul de pericole care există în mediul digital legate de aceste aspecte", a spus și deputatul AUR, Alin Coleşa.