- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Elon Musk, pregătit să renunțe la funcția de șef al Twitter? Miliardarul a lansat un sondaj: „Voi respecta rezultatele”
Elon Musk a provocat unele neplăceri după ce a devenit proprietar al platformei. Miliardarul a postat duminică pe Twitter un sondaj de opinie prin care le-a cerut utilizatorilor să voteze dacă vor ca el să demisioneze din funcția de CEO, promițând că va respecta rezultatele. Potrivit sondajului postat în mediul online, majoritatea oamenilor își doresc ca Elon Musk să demisioneze din funcția de șef al Twitter. Omul de afaceri a pierdut. 57,5% dintre respondenți au votat DA și 42,5% NU.
Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of this poll.
— Elon Musk (@elonmusk) December 18, 2022
Pe măsură ce voturile împotriva sa au început să crească, miliardarul a postat mai multe mesaje, în care a amenințat că vorbește serios și că viitorul Twitter s-ar putea să sufere dacă oamenii îl vor plecat.
„Cum se spune, ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să se împlinească", a scris proprietarul Twitter.
Decizia poate avea legătură cu influenţa negativă asupra Tesla pe care o are felul în care Elon Musk conduce Twitter. Şi din această cauză, acţiunile Tesla au scăzut cu aproape 50% în ultimul an.
Elon Musk a fost remarcat printr-o serie de acțiuni controversate
De când a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari și a preluat funcția de CEO în octombrie, Elon Musk s-a remarcat printr-o serie de acțiuni controversate:
- A concediat imediat mai mlți directori importanți ți a readus aproape la jumătate echipa platformei
- A dat un ultimatum staff-ului rămas, anunțând că trebuie să muncească din răsputeri sau să plece. Ca urmare, încă aproximativ 1.000 de angajați au părăsit compania.
- I-a dat afară pe angajații care au arătat deschis că nu erau de acord cu el.
- I-a nominalizat public și i-a ironizat pe foștii angajați care au fost implicați în discuții dificile despre moderarea pe Twitter.
- A lansat, a oprit și apoi a relansat o verificare revizuită a sistemului prin care se introduce una abonament de 8 dolari pe lună pentru certificarea autenticității conturilor,ceea ce a dus inițial la o falsificare pe scară largă a conturilor.
- A schimbat în repetate rânduri regulile Twitter prin decizie executivă și fără preaviz, suspendând conturile persoanelor care încalcă noile reguli- inclusiv ale unor jurnaliști de tehnologie, precum și un cont care îi urmărea avionul. Elon Musk a scris cândva pe Twitter că permisiunea acordată contului ElonJet pentru a rămâne pe Twitter demonstrează angajamentul său față de libertatea de exprimare pe platformă.
- S-a implicat adânc în războaiele culturale, permițând reactivarea unor conturi suspendate permanent, inclusiv cel al fostului preșdinte american Donald Trump și al mai multor persoane implicate în dezinformare, teorii ale conspirației sau discursuri instigatoare la ură.
Elon Musk a dotat sediul Twitter cu paturi
Recent, Elon Musk a dotat sediul companiei Twitter cu mai multe paturi. Antreprenorul a luat această decizie pentru ca oamenii să rămână acolo peste noapte, dacă doresc să muncească mai multe ore decât în mod normal. Deși probabil că intenția lui ar fi fost una bună, oamenii nu au fost de acord.
Cei ce muncesc la Twitter susțineau că această decizie reprezintă o lipsă de respect pentru ei. Într-un tweet care a fost șters ulterior, miliardarul a transmis că va lucra și va dormi la birou" până când compania este pusă pe picioare".