Fără doar și poate, Erika Isac este artista momentului. Deși activează în domeniul muzical de la o vârstă fragedă și a participat la mai multe concursuri de talente, mulți români abia acum au aflat de ea. Autoarea piesei "Macarena" spune că în curând va lansa o nouă piesă, intitulată „Femei în Parlament”, care continuă mesajul din "Macarena".
"Vreau să zic numele piesei. Se numeşte Femei în Parlament sau poate doar Parlament(...). Pe 8 martie se lansează. Echipa mea acum e mai mobilizată decât niciodată şi am decis să scoatem de 8 martie pentru că până la urmă e vorba de simbolistica din spate.
Remake-ul după cunoscuta melodie latinoa devenit viral în timp record. În șapte zile de la lansare, peste 2,7 milioane de vizualizări pe YouTube și este pe locul 2 în tendințe.
" Melodia a abordat un mesaj controversat și mă bucur să atrag atenția publicului larg cu un astfel de mesaj, și nu cu o piesă care e exclusiv pe divertisment. Mă bucur că nu e doar divertisment și atât această piesă. Mi-am imaginat că vor fi reacțiile de toate tipurile. M-am așteptat și la hate. Nu e prima dată când sunt reacții negative din partea publicului. De data asta se simte diferit, reacțiile negative nu m-au atins de nicio culoare, pentru că reacțiile pozitive au fost într-un număr mare. Reacțiile negative le-am primit doar ca pe o frustrare. O privesc mult mai detașat. Este în mine partea asta activistă. Nu e prima piesă care include un mesaj social. Dar în momentul în care am scris piesa asta, eram la studio și nu aveam încredere încă în mine și am zis ce este așa ceva, nu vreau să mai aud de ea niciodată. Câteva luni mai târziu dădeam play la piese și ascultam și am realizat ce înseamnă piesa asta și unul din motivele importante pentru care piesa asta e pe YouTube e managerul meu", a mai spus artista pentru sursa citată anterior.
Artista menționează că versurile sunt scrise pe baza experiențelor sale și ale femeilor din jurul său. Dincolo de limbajul vulgar și apariția sa fără haine, autoarea piesei" Macarena" a scos la iveală adevărurile unei societăți "bolnave", a subliniat stereotipurile de gen și a pus la punct o mulțime de bărbați, reușind să susțină și să dea voce milioanelor de femei care au fost abuzate, controlate, violate: "Piesa asta e bazată și pe experiențele mele în mod evident și din păcate e bazată pe experiențele tuturor femeilor din jurul meu. Nu am trecut prin abuzuri teribil de grave, tip viol, dar sunt alte femei care au trecut și nu pot să rămân ignorantă. Sunt o fire sensibilă, că asta înseamnă să fii puternic, și sunt foarte empatică și nu pot trece peste necazul altuia, pentru că sunt femeie, am o mamă, am o soră mai mică, deci sunt un fel de mamă și eu și am prietene. În afară de asta văd și știri la TV și am mai citit și istorie. Este un cumul format din foarte multe povești trăite de mine sau de alți oameni din jurul meu. Am încercat să expun în versuri realitatea abuzurilor și realitatea victimelor și mi-am dorit să se facă auzit un astfel de mesaj. Este foarte importantă siguranța femeilor, este importantă siguranța tuturor, dar mai ales a femeilor, pentru că trăim într-o lume a bărbaților”, a mai declarat Erika Isac.