• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Este ireal ce s-a găsit în bucătăria restaurantului din Reghin! Cauza de la care zeci de oameni au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

 bucătăria restaurantului din Reghin
Ce au descoperit inspectorii la restaurantul din Reghin [Sursa foto: captură YouTube ]
Specialiștii scot la iveală detalii revoltătoare despre restaurantul din Rechin. Este de-a dreptul halucinant ce au descoperit în brânza mâncată de participanții „Balului Însuraților”.

Zeci de oameni au ajuns la spital în Reghin, acuzând stări de rău, după ce au participat la „Balul Însuraților”, unul dintre cele mai îndrăgite evenimente tradiționale din județul Mureș. La faţa locului au fost trimise 11 ambulanțe și a fost deschis un punct medical. Din informațiile existente, 30 dintre cei 400 de invitați au avut nevoie de îngrijiri medicale. În cadrul investigaţiilor au fost prelevate mostre din alimentele servite în cadrul evenimentului pentru a fi trimise la Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor (LSVSA) Mureş, cu scopul de a determina o eventuală contaminare. 

Controlul ANPC scoate la iveală condiții deplorabile în bucătăria restaurantului din Reghin. Oamenilor li s-au servit unele produse expirate de trei ani

Inspectorii ANPC au demarat o serie de investigații la localul din Reghin, care ar aparține deputatei PSD Fumitrița Gliga și tatălui său, politicianul Vasile Ghiorghe, fost parlamentar PSD. În urma acţiunii de control, s-a procedat la sigilarea spaţiilor de depozitare şi la oprirea temporară a prestării de servicii de alimentaţie publică.

De asemenea, au fost retrase și sigilate 45,75 kilograme de preparate. În prima fază, au fost aplicate și amenzi de 25.000 de lei.

rechin
Comisarii ANPC au identificat grave probleme de igienă și siguranță alimentară[Sursa foto: captura foto]

Citește și: Ce este gastroenterita virală și ce simptome trebuie să te trimită la un consult medical

Primele rezultate ale analizelor efectuate de Direcția Sanitar Veterinară Mureș au indicat faptul că brânza servită invitaților avea stafilococ, o bacterie care se găsește pe pielea oamenilor. După

verificările efectuate la restaurant, inspectorii ANPC  au găsit produse cu termenul de valabilitate expirate în 2022, pastile dezinfectante expirate în 2018, mobilier deteriorat în bucătărie, dar și echipamente ruginite: mese ruginite, ceaune neconforme și ustensile vechi, neomologate.

Printre cele mai mari nereguli se numără:

  • Alimente expirate: produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit încă din 2022;
  • Dezinfectanți învechiți: pastile dezinfectante expirate din 2018;
  • Depozitare necorespunzătoare: alimentele erau păstrate în răcitoare nepotrivite;
  • Echipamente uzate: mobilierul din bucătărie era deteriorat, iar unele echipamente prezentau rugină.

Citește și: Alimentul surprinzător pe care Mick Jagger îl consumă în fiecare dimineață. Artistul e într-o formă de invidiat și la 81 de ani

Președintele ANPC lansează un avertisment dur către toți operatorii din domeniul HoReCa:" ÎNCHIDEȚI IMEDIAT"

"S-au găsit alimente neconforme, atât în mâncarea servită consumatorilor, cât şi în spaţiile de depozitare, o mizerie de nedescris în bucătărie, în spaţiile de pregătire a preparatelor care urmau să iasă în consumul public.

În urma acţiunii de control desfăşurate la faţa locului, s-a procedat la sigilarea spaţiilor de depozitare şi la oprirea temporară a prestării de servicii de alimentaţie publică. Reprezentanţii instituţiilor implicate în această acţiune acţionează pe culoarele de competenţă, în vederea verificării respectării reglementărilor în vigoare. Acţiunea de control va continua în perioada următoare”, a declarat Cristian Popescu Piedone, șeful ANPC.

 Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone[Sursa foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone]

În urma incidentului, președintele ANPC a lansat un avertisment dur către toți operatorii din domeniul HoReCa. Acesta a enumerat o serie de nereguli care nu ar trebui să existe în niciun restaurant: "Dacă în cadrul afacerii dumneavoastră există măcar un singur punct de pe lista aceasta, ÎNCHIDEȚI IMEDIAT:", a declarat Popescu Piedone, făcând referire la: 

  • Frigidere ruginite;
  • Veselă ruginită;
  • Mobilier de lucru degradat;
  • Personal iresponsabil;
  • Echipamente de bucătărie murdare;
  • Carne alterată;
  • Produse lactate și brânzeturi stricate;
  • Orice produs alimentar expirat.