• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

"Este responsabil de declarații și acuze nedemne de un solist care se vrea profesionist și angajat al unei instituții de cultură". Niculina Stoican reacționează în fața declarațiilor lui Cristian Bănățeanu

Niculina Stoican reacționează în fața declarațiilor lui Cristian Bănățeanu
Niculina Stoican reacționează în fața declarațiilor lui Cristian Bănățeanu [Sursa foto: Facebook]
Niculina Stoican a avut o primă reacție la controversele iscate de Cristian Bănățeanu. Artista este dezamăgită cu privire la modul în care oamenii percep şi comentează declarațiile susținute de colegul său de breaslă. Ce dovezi a făcut publice?!

Niculina Stoican a răbufnit pe rețelele sociale și a transmis un mesaj vehement. Intrepreta de muzică populară s-a declarat sătulă de toate comentariile negative pe care le-a primit de-a lungul timpului, în special când vine vorba despre Ansamblul "Maria Tănase" din Craiova. Într-un moment de sinceritate, Niculina Stoican a spus tot ce are pe suflet. Supărată, dar mai ales enervată de ceea ce se întâmplă, artista a fost extrem de "dură" în declarații. Printre persoanele vizate se află și Cristian Bănățeanu, unul dintre artiștii de folclor care și-a păstrat poziția din cadrul instituției.

Invitat recent în cadrul unui podcast, interpretul a făcut mai multe dezvăluiri și și-a exprimat o serie de nemulțumiri. Cristian Bănățeanu acuză managementul și de faptul că nu a organizat niciun spectacol în memoria lui Nicu Crețu, cel care a înființat Ansamblul Maria Tănase. După declarațiile sale, artista a ieșit la atac cu dovezi.

"Nu mi-au plăcut niciodată conflictele, sunt un OM dedicat pentru tot ce fac, mi-am păstrat DEMNITATEA prin atitudine și am considerat întotdeauna că, noi, oamenii, doar ÎMPREUNĂ putem face lucruri frumoase.

De câteva zile circulă în spațiul online( spațiu public de altfel), o “bârfulițǎ” cum că, manager fiind al Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" NU I-AȘ FI făcut spectacol IN MEMORIAM fostului dirijor al instituției NICU CREȚU. Iată aici DOVADA și ce am să vă rog să observați în distribuția afișului, este prezența NUMELUI CELUI CARE A DEZINFORMAT CU INTENȚIE și care vine cu acuze nesustenabile, încercând să mă calomnieze. Deci, spectacolul a fost făcut conform afișului în data de 15 IANUARIE 2018, cu prezența în spectacol a “personajului” responsabil de declarații și acuze nedemne de un solist care se vrea profesionist și angajat al unei instituții de cultură.
Rolul unei instituții de cultură prin componența personalului angajat, este de a dărui comunității MESAJ CULTURAL pe scenă, sau sub orice altă formă organizată și se pune un mare semn de întrebare când, în loc de a ne preocupa de evoluția profesională, ne preocupăm de a crea prin atitudine și comportament IMAGINE NEGATIVĂ instituției. Eu sunt, după demisia din funcția de manager, SOLIST al instituției, la fel de dedicată și devotată profesiei mele și instituției.
Deși nu-mi face plăcere, totuși am să-i AVERTIZEZ pe cei care au asemenea intenții de a calomnia cǎ legea specificǎ “ COMIT FAPTE CIVILE DELICTUALE”, iar eu mă văd nevoită să acționez în consecință. Sunt convinsă că a fost doar o neînțelegere și că de acum înainte vom fi preocupați de activitatea frumoasă din cadrul instituției și de tot ce trebuie să dăruim publicului prin prezența noastră pe SCENĂ"
, este mesajul scris de Niculina Stoican.

Niculina Stoican reacționează în fața declarațiilor lui Cristian Bănățeanu
Niculina Stoican[Sursa foto: Facebook]

Citește și: "Mimica feței arată că acum mergeți cu drag la serviciu". Constantin Enceanu și-a uimit fanii cu noua apariție. După câștigarea procesului împotriva Niculinei Stoican, pe chipul artistului se citește fericirea și mândria

Cristian Bănățeanu susține că vor ieși la iveală lucruri grave care s-ar fi petrecut în Ansamblul "Maria Tănase" din Craiova

Cristian Bănățeanu a dat de înțeles că în cadrul Ansamblului „Maria Tănase” existau mai multe nereguli înainte ca acesta să fie alipit Teatrului pentru Copii din Craiova, fără să spună concret despre ce este vorba: ”Ansamblul a evoluat foarte bine, nu mă deranjează că Ansamblul a fost asociat cu altă instituție, a devenit o secție a Teatrului Colibri, nu s-a desființat. Am rămas uniți, din păcate unii au mai dezamăgit… O să scoatem adevărul la iveală, nu va rămâne așa! Adevărul trebuie să primeze întotdeauna, sinceritatea trebuie să rămână una singură! Când minți, trebuie să ții minte… dacă minți prea mult, iese adevărul! Vom fi la fel de uniți.(...) Sunt foarte deranjat că cine a făcut management, o dată nu s-a gândit să-i facă un festival, un spectacol in memoriam lui Nicu Crețu, că a făcut șapte ani. Sper să facem noi, pentru că acest om a fost fondatorul Ansamblului Folcloric Maria Tănase ”, a declarat artistul.

Niculina Stoican reacționează în fața declarațiilor lui Cristian Bănățeanu
 Cristian Bănățeanu[Sursa foto: Facebook]

Născut pe 17 iulie 1947, la Măceşu de Sus, judeţul Dolj, Nicu Creţu a condus orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” chiar din anul înfiinţării, adică din 1992, fiind unul dintre oamenii care au pus bazele acesteia. Mai târziu, în perioada 2003-2009, a fost şi director al ansamblului. Inginer de profesie, absolvent al Facultăţii de Mecanică din Timişoara, a moştenit dragostea pentru folclor de la tatăl său: „Muzica este tot ce ştiu eu să fac mai bine, de aceea mi-e atât de uşor să mă exprim prin ea. Cântecul popular este pentru mine un crez, cel mai frumos dar oferit de Dumnezeu neamului acesta, cea mai mare bogăţie spirituală”, spunea maestrul Nicu Creţu.

Citește și: "Nu te certa cu măgarii. Își doresc să fie îndreptățiți, chiar dacă nu au dreptate. Când ignoranța țipă, inteligența e mută". Niculina Stoican, mesaj cu subînțeles după ce a pierdut procesul cu Constantin Enceanu