Close sidebar
Stiri

Evaluare Națională: Un elev din Bihor a luat nota 2,80, iar după contestație a avut 8,70! Reacția Ministrului Educației

Un elev din Bihor a luat nota 2,80, iar după contestație a avut 8,70

Cea mai mare diferență de note după contestații, în Bihor. Un elev a luat 2,80, iar după recorectare a primit 8,70. Cazul a ajuns și la Ministrul Educației!


In articol:

Un elev din Bihor a rămas surprins când a văzut că a luat doar 2,80 la proba de limba română. Supărat din cauza notei mici pe care a primit-o, tânărul a făcut contestație, fiind convins că trebuie să fie vorba de o greșeală. Acesta a contestat nota și a primit 8,70, o diferență de 5,9 puncte.

Ministrul Educației a spus despre acest caz că este cea mai mare diferență înregistrată în această sesiune. 

 Un elev din Bihor a luat nota 2,80, iar după contestație a avut 8,70
Un elev din Bihor a luat nota 2,80, iar după contestație a avut 8,70

Citeste si: Dimineața Nebună: Anchetă la o școală din Dolj, după ce elevii au primit subiectele la limba română în limba maghiară! Directorul va fi dat afară

„Am avut 17 lucrări(...) care au avut note modificate cu diferenţă mai mare de două puncte.

Este vorba de 16 lucrări la limba română şi o lucrare la matematică. Judeţele în care s-au înregistrat aceste diferenţe flagrante, îndrăznesc să spun, au fost următoarele: Constanţa, Dâmboviţa şi Bacău, câte trei note schimbate la o diferenţă mai mare de două puncte, Buzău- două note schimbate, apoi avem Cluj, Călăraşi, Covasna, Gorj, Suceava, Vâlcea cu câte o singură notă schimbată la diferenţă mai mare de două puncte. Sunt şi situaţii de genul celor ale elevului din Bihor cu diferenţă de 5,9 puncte. Aceasta a fost cea mai mare diferenţă- de la 2,80 la 8,70. Greşeala a fost la nivelul transcrierii notei", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

 Un elev din Bihor a luat nota 2,80, iar după contestație a avut 8,70
Ministrul Educației

Ce riscă profesorii care fac greșeli de notare la Evaluarea Națională

Întrebat ce riscă profesorii sau secretarii care au transcris nota greşit, ministrul a spus că cel puţin la fel de grav sunt erorile în evaluare.

Citeste si: Admitere liceu 2022 calendar: Când se completează opţiunile?

„Mai grave mi se par acele erori în evaluare sau cel puţin la fel de grave. Şi mai grave sunt erorile în evaluare atunci când vorbim despre subiecte tip grilă. Acolo este inadmisibilă orice diferenţă. Cei care au demonstrat anul trecut ca au greşit în acest fel nu au mai făcut parte din lista evaluatorilor din acest an. Până la sancţiuni trebuie să formăm profesorii evaluatori şi mă bucur să constat că există o dorinţă foarte mare din partea cadrelor didactice pentru a se înscrie la cursurile pentru formare evaluatori", a adăugat ministrul.