• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Evenimente organizate de 1 iunie 2024 - Ziua Copilului în București

Evenimente organizate de 1 iunie 2024
Ce evenimente au loc în București de Ziua Copilului? [Sursa foto: freepik]
În fiecare an, românii își sărbătoresc copiii pe data de 1 Iunie, iar cu această ocazie participă alături de ei la diferite evenimente.

În weekend vor avea loc mai multe evenimente dedicate copiilor. Cei mici pot participa, alături de părinți, la diferite activități distractive în București, în ziua lor liberă. Aceștia au la dispoziție festivaluri, ateliere de creație, evenimente sportive, concerte, acces gratuit la expoziții și multe altele. Iată evenimentele organizate în Capitală de Ziua Copilului 2024.

Citește și: EXCLUSIV! Feli Donose, confesiuni despre noul iubit: ”Mă bucură ceea ce trăiesc de o perioadă”

Evenimentele organizate în București de Ziua Copilului 2024

Expoziţie nouă pe tema animalelor, de 1 şi 2 iunie la MINA- Museum of Immersive New Art

MINA, Museum of Immersive New Art, sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului întreg weekendul, 1 şi 2 iunie, şi invită publicul din Bucureşti şi din Cluj să participe la un program artistic dedicat copiilor şi părinţilor. Va fi prezentată în premieră o nouă expoziţie care reuneşte capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaştere la Modernism, toate având în comun tema animalelor.

Intrarea este gratuită pentru toţi copiii de până în 3 ani, 50% reducere pentru copiii sub 12 ani. Accesul se va face pe bază de bilete ce pot fi achiziţionate online sau de la faţa locului, în limita locurilor disponibile.

La Bucureşti, biletul pentru primul spaţiul imersiv oferă acces şi la două dintre spectacolele permanente: „Van Gogh" şi „Cosmos". Separat, în al doilea spaţiu imersiv vizitatorii pot viziona şi noul spectacol educaţional „Dinozaurii- O călătorie imersivă în Lumea Preistorică".

În primele intervale orare rulează reinterpretarea fascinantă a poveştii clasice Vrăjitorul din Oz.

Evenimentele organizate în București de Ziua Copilului 2024
Românii sărbătoresc Ziua Copilului pe 1 iunie 2024[Sursa foto: freepik]

Festivalul K-Zilla, pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti

K-Zilla, cel mai mare eveniment organizat de Zilei Copilului, are loc pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti, în zilele de 1 şi 2 iunie, între orele 08:00-22:00. Evenimentul promovează un stil de viaţă sănătos şi activ pentru tineri, prin intermediul sportului, gamingului, culturii şi educaţiei. În cadrul festivalului vor cânta și zeci de artiști, printre care Andeea Bălan, Connect-R, AMME, Diana Matei, Ozana Barabancea, Corul Maestra, Delia Constantin, Rebeca Rizea, Toby Ibitoye (pian), Corul de copii al Operei Naţionale Bucureşti, Corul

de copii Meloritm, Aryma, Irina Popescu. Intrarea este gratuită. 

Citește și: "Cum este posibil ca oamenii să nu înțeleagă meseria mea". Mădălina Ghenea reacționează dur după ce a fost pusă la zid pentru că a dansat pe masă

Petrecere de Ziua Copilului în curtea Muzeului Antipa

Muzeul Antipa îi invită pe cei mici la o petrecere în curte, intrarea pentru ei fiind gratuită în expoziţia permanentă.

Între orele 10.00 şi 17.00, în curtea din spatele Muzeului Antipa  vor fi organizate activităţi cu animatori, ateliere de creaţie şi lectură, precum şi ateliere de şah sau robotică, zone dedicate tinerilor artişti în care aceştia vor putea picta sau desena, dar şi zone de dans şi muzică. Nu vor lipsi nici face painting-ul şi tatuajele amuzante, dar şi zona eco, atelierele de reciclare creativă, în care poţi învăţa cum să faci hrănitori pentru păsări.

1uniFEST în Parcul IOR

în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza), cei mici se vor bucura de o zi plină distracţie, jocuri şi surprize în cadrul evenimentului 1uniFEST, organizat de Itsy Bitsy. Aceștia vor avea ocazia să participe la activităţi de desen inspirate din operele lui Salvador Dalí și sub îndrumarea trainerilor, vor crea mici scenete şi poveşti muzicale. 

expoziţia „Universul lui Salvador Dalí”

Cei mici beneficiază de acces gratuit la expoziția „Universul lui Salvador Dali”. Una dintre cele mai ample expoziții dedicate excentricului artist este deschisă publicului la ARCUB-Hanu Gabroveni și cuprinde 170 de lucrări, ce vor purta pasionații de artă prin lumea fascinantă a acestuia. Vizitatorii pot admira sculpturi în mărime naturală, grafică, gravuri, litografii, mobilier suprarealist, miniaturi din aur și pietre prețioase.

Citește și: West Side Flower Fest 31 mai – 2 iunie: 7 grădini plutitoare vor fi amenajate pe lacul din Parcul Drumul Taberei

Lista evenimentelor organizate în București de Ziua Copilului
Iată evenimentele organizate în Capitală de 1 Iunie 2024[Sursa foto: freepik]

Parada micilor bicicliști și West Side Kids-Race pe Splaiul Independenței

De 1iunie, cei mici pot participa la două evenimente organizate pe Splaiul Independenței, în fața sediului Sema Parc. Aceștia sunt așteptați în număr cât mai mare pentru a face mișcare, precum și pentru a se distra de ziua lor. Parada micilor bicicliști se desfășoară între orele 9:30 – 13:00, iar West Side Kids-Race se desfășoară de la ora 13:00 la ora 17:00. Inscrierile se fac pe site-ul oficial al evenimentului. 

Atelierele „Creatorii de basme muzicale”, la Casa Eliad

Începând cu 1 iunie, copiii sunt invitaţi să îşi dezvolte abilităţile artistice şi creative în cadrul atelierelor „Creatorii de basme muzicale”, structurate pe categorii de vârstă „Poveşti muzicale” (6-10 ani) şi „Eroi şi legende muzicale latine” (10-14 ani), desfăşurate la Casa Eliad până la finalul lunii iulie. Sub îndrumarea unor traineri experimentaţi, cei mici vor avea ocazia să îmbine muzica, mişcarea şi improvizaţia, descoperindu-şi astfel potenţialul artistic.

Ziua Copilului în Stil Sportiv la Stadionul „Arcul de Triumf”

Ziua Copilului se sărbătorește anul acesta și pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf”. În prima parte a zilei, între orele 10:00 și 14:00, va avea loc un festival multi-sportiv, cu intrare liberă, unde cei mici vor putea participa la numeroase ateliere interactive, susținute de federațiile sportive naționale. Copiii vor avea de completat un „pașaport” special, pe măsură ce participă la ateliere. Cei care vor explora cele mai multe ateliere, vor fi răsplătiți cu premii. În a doua parte a zilei, de la ora 19:00, va avea loc un eveniment caritabil: “ÎMPREUNĂ PENTRU MARIO ȘI MEDEEA”, un meci demonstrativ de fotbal ce reunește legende ale fotbalului românesc și influenceri.