- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Familia regală din Liechtenstein este cea mai bogată dinastie din Europa. Cinci lucru mai puțin cunoscute despre membrii săi
Familia Regală din Liechtenstein a ajuns în atenția publicului după ce Constantin, cel mai tânăr fiul al prințului Hans Adam al II-lea s-a stins din viață, la vârsta de 51 de ani. Anunțul devastator a fost făcut prin intermediul unui comunicat al casei princiare, însă motivul decesului nu a fost menționat. Familia regală din acest mic principat a fost declarată de Forbes, încă din anul 1999, cea mai bogată dinastie din Europa, fiind întrecută doar de familiile princiare din Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Brunei și Thailanda.
Citește și: Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Prințesa Madeleine a Suediei
Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre membrii familiei regale din Liechtenstein
Familia regală Liechtenstein a dat denumirea principatului dintre Austria și Elveția
Liechtenstein este un mic principat, situat între Austria şi Eleveţia, cu aproximativ 40.000
Ce avere deține familia regală din Liechtenstein?
Familia regală din Liechtenstein deține o avere de 5 miliarde de lire sterline. Prințul Hans-Adam II, cei trei frați ai săi și copiii lor dețin 100% din LGT Bank, în valoare de aproape 2,6 miliarde de dolari. De asemenea, ei au investit aproximativ 1,4 miliarde de dolari în Fondul Princiar, creat de bancă în 1998 și care deține aproape toate bunurile familiei regale, inclusiv una dintre cele mai mari colecții private de artă din lume.
Prințul și familia sa se numără, de asemenea, printre cei mai mari proprietari de pământ privați din Austria, cu aproximativ 20.000 de hectare, folosite pentru producția de lemn, cultivarea cerealelor, o rezervație naturală și zone de vânătoare și pescuit. În plus, ei dețin și Domaine Wilfersdorf, o cramă cu podgorii în Austria și Liechtenstein.
Citește și: Cele mai importante și bogate familii regale din lume: Au averi de miliarde de dolari
Cine este moștenitorul tronului în Liechtenstein?
Prințul Alois este cel mai mare dintre copiii Principelului Hans Adam al II-lea și ai Contesei Maria, astfel că el este moștenitorul tronului din Liechtenstein, iar după decesul tatălui său va ajunge la conducerea micului stat. În anul 2004, Principele Hans Adam i-a cedat fiului său prerogativele executive ale drepturilor sale constituţionale. Mama prințului Alois a suferit un accident vascular celebral și a murit în spital pe 21 august 2021, la vârsta de 81 de ani, moment în care statul Liechtenstein a intrat în doliu național timp de 7 zile.
Prințul Constantin s-a stins din viață subit la vârsta de 51 de ani
Cel mai tânăr fiu al prințului Hans-Adam al II-lea a studiat dreptul la Salzburg, în Austria, și a fost preşedintele Consiliului de Supraveghre a Liechtenstein Group, cel mai mare grup bancar privat şi de gestionare de active care aparţine unei familii regale din lume. În trecut, Prințul Constantin a fost timp de 11 ani directorul general și președintele consiliului de administrație al Fondul Princiar, a lucrat și la Raiffeisen Private Equity Management, precum și la banca americană de investiții Brown Brothers Harriman.
De unde își are originile familia regală din Liechtenstein?
Familia Regală din Liechtenstein este una dintre cele mai vechi case nobiliare austriece din Europa, cu o istorie lungă și bogată care datează din secolul al XII-lea. Numele Liechtenstein a fost menționat pentru prima dată în jurul anului 1136. Istoria neîntreruptă a familiei a început cu Heinrich I von Liechtenstein, care a murit în 1265/66. Castelul Liechtenstein, moșia ancestrală a prinților Liechtenstein, se află încă în orașul Maria Enzersdorf din Austria Inferioară, la marginea Pădurilor Vienei.