Florinel Coman a fost condamnat definitiv la 11 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând cu un permis de conducere fals. Sentința a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Lehliu Gară, marcând astfel un capitol nefericit în cariera sportivului care, în urmă cu doar câțiva ani, era considerat „Mbappe de România”.
Ce acuzații i se aduc lui Florinel Coman
Incidentul care a dus la această condamnare a avut loc în februarie 2021, când Florinel Coman, pe atunci în vârstă de 26 de ani, a fost oprit de poliția rutieră pe Autostrada Soarelui, în timp ce se întorcea de la Constanța la București. Conducând un Audi A7 la viteza de 165 km/h, cu mult peste limita legală de 130 km/h, Coman a fost solicitat să prezinte documentele la control.
Atunci, fotbalistul a prezentat un permis de conducere care părea a fi emis de autoritățile din Ucraina, un „permis internațional” care a stârnit suspiciuni în rândul polițiștilor. Ulterior, verificările au confirmat că permisul prezentat de Coman era un document fals, ceea ce a dus la deschiderea unui dosar penal. Investigațiile au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară, care a cerut autorităților ucrainene să confirme autenticitatea documentului și dacă Coman a urmat vreodată o școală de șoferi în Ucraina.
În contextul invaziei ruse în Ucraina, răspunsul autorităților ucrainene a întârziat, ceea ce a prelungit investigația pentru o perioadă de timp, potrivit Fanatik.ro.
În cele din urmă, în aprilie 2024, Florinel Coman a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a admis că permisul era fals și că l-a achiziționat online pentru suma de 1500 de euro.
În baza acestui acord, instanța l-a condamnat pentru trei infracțiuni: conducere fără permis (9 luni de închisoare), uz de fals (2 luni) și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale (4 luni). Pedeapsa finală, determinată prin cumularea acestora, a fost de 11 luni de închisoare cu suspendare.Pe lângă această condamnare, Coman a fost obligat să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității, să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Ilfov și să urmeze un program de reintegrare socială. De asemenea, el trebuie să achite cheltuielile judiciare, evaluate la 1000 de lei. Întrucât Coman evoluează în prezent pentru Al-Gharafa în Golful Persic, a solicitat instanței să fie scutit de obligația de a se prezenta personal la Serviciul de Probațiune, o cerere care urmează să fie analizată. „În temeiul art. 38 Cod pen. rap. la art. 39 alin. 1, lit. b) Cod pen. aplică inculpatului Anonimizat 1 (n.r. Florinel Coman) pedeapsa rezultantă a închisorii de 11 luni (determinată ca urmare a adăugării la pedeapsa cea mai grea, a închisorii de 9 luni, a unei treimi din celelalte pedepse, respectiv 1/3 din 6 luni -2 luni)”, se arată în decizia instanței, potrivit sursei citate anterior.