- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Fotbalist de top de la Chelsea, prins sub dărâmături in urma cutremurului din Turcia! Cum a fost găsit sportivul după ore de căutări febrile
Turcia trece prin momente grele după ce ratal morților și a răniților creste de la zi la zi în urma cutremurului de luni dimineața. O parte din teritoriul Turciei este în ruine după dezastrul provocat de seism. Încă mai sunt oameni sub daramanturi, iar căutările nu încetează, voluntari și oameni specializați sunt la datorie. Rata morților a ajuns aproape de 15 000 de oameni potrivit autorităților din Turcia și Siria.
Christian Atsu prins sub daramturile din Turcia dupa cutremurul devastator
Fayçal Moqdad, ambasador ONU, a spus că autoritățile vor scotoci peste tot sub dărâmături în urma seismului devastator de pe 6 februarie 2023 și a replicilor sale.
Christian Atsu, un fost jucător de la Newcastle United și Chelsea, a fost dat dispărut, însă la câteva ore după producerea seismului, fotbalistul a fost găsit în viață printre dărâmături. Jucătorul se afla sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite și avea rani la piciorul drept.
Mii de familii din orasul turc Gaziantep au ramas fara locuinte si prefera sa se plimbe pe strazi din temperaturilor scazute
În oraşul turc Gaziantep, lovit de cutremur, temperaturile au scăzut la -5 grade Celsius joi dimineaţa. În ciuda frigului, mii de familii, prea speriate sau împiedicate să se întoarcă la casele lor, locuiesc în maşini şi corturi improvizate, anunţă AFP.
Părinţii se plimbă pe străzile din Gaziantep, oraş în apropierea epicentrului cutremurului care a lovit ţara luni şi al cărui bilanţ a deceselor a depăşit 15.000,
purtându-şi în braţe copiii înveliţi în pături pentru a se încălzi de frigul din corturi."Când ne aşezăm, este dureros şi mi-e frică pentru toţi cei blocaţi sub dărâmături", a spus Melek Halici, care urmăreşte salvatorii lucrând până târziu în noapte.
"O să ajungem la cort, dar nu vreau", adaugă ea, ţinându-şi fiica de doi ani în braţe. "Nu suport frigul, la fel cum nu pot suporta gândul de a mă întoarce în apartamentul nostru".
Autorităţile oraşului au interzis revenirea a mii de locuitori în clădirile care sunt încă considerate prea riscante din cauza replicilor.
În jurul Halicis, fumul de la zeci de incendii umple aerul nopţii. Supermarketurile oferă familiilor paleţi de lemn pentru a le arde.
Dintre supravieţuitori, unii s-au refugiat la vecini sau rude. Alţii au părăsit regiunea. Dar mulţi nu au unde să meargă.
Sălile de sport, moscheile, şcolile şi alte magazine îi găzduiesc. Dar paturile sunt puţine, iar mii de oameni îşi petrec nopţile înghesuiţi într-o maşină al cărei motor continuă să funcţioneze şi să elibere puţină căldură, potrivit AFP.