Close sidebar
Stiri mondene

George Rotaru, despre furtunile devastatoare care au lovit litoralul românesc: ”Au sunat alarmele într-una, toată noaptea. M-am speriat foarte tare, încât mi-a crescut tensiunea!”

George Rotaru a povestit despre furtunile care au lovit litoralul românesc [Sursa foto: Facebook]

George Rotaru se afla pe litoralul românesc în timpul furtunilor care au devastat plajele și au produs inundații fără precedent. Cum a fost afectat artistul?


In articol:

La începutul lunii septembrie, o furtună puternică a lovit județul Constanța, producând un adevărat dezastru în sudul litoralului. Șuvoaiele de apă au devastat plaja și au produs inundații fără precedent în Vama Veche. George Rotaru se afla pe litoral atunci când s-a produs dezastrul și spune că a privit îngrozit de la fereastră cum natura se dezlănțuia. Deși nu a fost afectat de cele întâmplate pe litoral, artistul mărturisește că a fost șocat și i s-a făcut rău. Iată declarațiile celebrului cântăreț.

Citește și: Cum l-a găsit iubita pe rapperul Rich Homie Quan și ce informații tulburătoare a dat în cadrul apelului de urgență la 911

Ce spune George Rotaru despre furtunile de pe litoral?

George Rotaru cântă seară de seară, începând din luna iunie, la o terasă de pe litoralul românesc. Artistul a văzut de la ferestra hotelului în care a fost cazat dezastrul produs de furtuna violentă care a lovit județul Conatanța în urmă cu doar câteva zile.

El spune că alarmele au sunat toată noaptea, iar mașinile au fost inundate. În toată agitația care s-a creat, interpretul spune că i s-a făcut rău.

Ce spune George Rotaru despre furtunile de pe litoral?
O furtună puternică a produs inundații fără precedent pe litoral [Sursa foto: Facebook]

„Au sunat alarmele într-una, toată noaptea. Dar ce am putut să văd eu de pe fereastra hotelului, eu așa ceva nu am văzut în viața mea. O nenorocire ce a fost la mare! La hotelul vecin, la 20-30 de metri de hotelul la care cânt seară de seară, unde este și o pescărie scumpă și elegantă, au o parcare în pantă. Toate mașinile erau în apă până la brâu! Am văzut cum se chinuiau oamenii să își scoată apa din mașină. Plângeau femeile cu copiii. Erau veniți care de pe unde…”, a declarat George Rotaru, pentru viva.ro.

George Rotaru spune că el a cântat timp de 20 de ani pe litoralul românesc, însă până acum nu a fost martor la o astfel de calamitate naturală.  „Vă dați seama ce dezastru a fost?! Auuu… m-am speriat foarte tare, încât mi-a crescut tensiunea! Nu m-a afectat pe mine personal, dar m-a afectat vizual și emoțional.

Când mi-am luat tensiunea aveam 16 cu 11. Să ne ferească Dumnezeu de așa ceva!”, a mai povestit artistul.

„La câteva zile am fost puțin pe plajă să văd cum este. Să vedeți ce este aici! Probabil depinde de poziție și de cum a lovit furtuna! De 20 de ani, de când vin pe litoral, nu am văzut așa ceva! Furtuna a trecut acum, iar noi ne-am continuat activitatea în cea mai distinsă locație de pe litoral”,  a mai declarat George Rotaru.

Citește și: Motivul pentru care Constantin Enceanu a fost chemat din nou în fața instanței. Cine l-a dat în judecată?

George Rotaru, detalii despre furtunile de pe litoralul românesc
George Rotaru[Sursa foto: Facebook]

O furtună devastatoare a lovit județul Constanța la început de septembrie

Județul Constanța a fost lovit de cea mai puternică furtună  din ultimii ani. Climatologul Roxana Bojariu a explicat care sunt cauzele producerii unui asemenea dezastru pe litoral. Ciclonul care a provocat ploile torențiale a rezultat din cauza creșterii temperaturilor mării și a schimbărilor climatice generale. Condițiile extreme au dus la acumularea unei cantități uriașe de precipitații, care în absența unui sistem hidrografic dezvoltat în Dobrogea și pe litoral, au provocat inundați devastatoare.

„Acel ciclon, sistem de joasă presiune care a staționat în zona Mării Negre, a fost alimentat și de o suprafață foarte caldă a mării, avem temperaturi record. E o cantitate foarte mare. Problema este că această cantitate mare de precipitații într-o zonă precum Dobrogea și litoral nu are în mod natural un sistem hidrografic foarte dezvoltat care să preia o parte din apă, pe de o parte, pe de altă parte nici bazine, acolo sunt foarte mici. E vorba și de seceta care a fost până acum și lucrul acesta aduce caracteristici în plus, pe un sol foarte tasat și fără resurse. Lucrul ăsta amplifică uneori efectele inundațiilor. E vorba și de contribuția schimbărilor climatice, pentru că suprafața Mării Negre are temperaturi din ce în ce mai mari. Au fost temperaturi de peste 27 grade, foarte mari”, a spus Roxana Bojariu potrivit Digi24.