Grigore Leșe este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică tradițională românească, iar de-a lungul timpului a cucerit mii de români cu melodiile lui vechi, ce provin din zona Țării Lăpușului. Artistul, în vârstă de 69 de ani, a început să horească la vârsta de 3 ani, iar de-a lungul vieții a susținut peste o mie de concerte în țară, dar și în străinătate, a compus peste 100 de cântece și a lansat 9 albume
Citește și: Irina Loghin a fost gonită de pe scenă de către prezentatoare unui concert: „A plecat cu ochii în lacrimi”
Grigore Leșe se mândrește cu numeroase reușite în ceea ce privește activitatea profesională, astfel că acesta este realizator de radio și televiziune, profesor universitar de etnomuzicologie, doctor în muzică, doctor Honoris Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad
„Fericirea nu costă nimic, pentru că o obții când ești în singurătate, după părerea mea. Trebuie să te cauți pe tine, iar atunci ești cu adevărat fericit. Trebuie să te cauți pe tine.
Grigore Leșe recunoaște că a avut nevoie să își dea seama cine este cu adevărat, astfel că de-a lungul vieții a căutat să experimenteze lucruri noi în profunzime.
„Tot timpul m-am căutat! Trebuie să am experiență. Am căutat în toată lumea, am experimentat departe. Dacă nu experimentezi departe, nu te poți vedea cu adevărat pe tine, deci lucrurile nu sunt așa simple, dar viața este frumoasă și mergem înainte!”, a mai spus artistul pentru aceeași sursă.
Citește și: Detalii neștiute din căsnicia Corneliei și a lui Lupu Rednic! Cum trec cei doi peste tensiunile din cuplu?
Chiar dacă muzica lui Grigore Leșe este apreciată de românii de pretutindeni, iar el este considerat o comoară a folclorului românesc, acesta recunoaște că nu a făcut bani mulți din activitatea profesională, ci preferă să trăiască modest.
„Eu nu fac business din horit. Nu m-am transformat în ciubucar. M-au chemat la nunți şi nu m-am dus. N-aveam bani să îmi cumpăr o franzelă. Și m-am ținut. Eu m-am dus și serveam la cantina George Coșbuc cu copiii de clasele 1-4. Nu m-am dus la Universitate la cantină, că nu mi-am permis. În jurul meu am avut oameni luminați în toate domeniile. Eu nu stau în cartierul francez. Stau într-o cămăruță de 4 pe 4, îmi ajunge.(...) De ce trebuie eu să-mi fac vile. Vilelele mele sunt aici în inimă", spunea artistul acum ceva timp.