• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

"I-am spus să o dea la poliţie". 34 de ani de la sfârșitul brutal al Mihaelei Runceanu! Părinții artistei scot la iveală detalii șocante. Fiica lor ajunsese victima unui șantaj înainte să își piardă viața

Mihaela Runceanu, șantajată înainte să moară
Mihaela Runceanu [Sursa foto: Facebook]
Părinții Mihaelei Runceanu încă își strigă durerea și neputința, precizând că nu s-a făcut dreptate pe deplin în cazul morții regretatei artiste.

Miercuri, 1 noiembrie 2023, s-au împlinit 34 de ani de la dispariția tragică a celei care a fost Mihaela Runceanu! Una dintre cele mai iubite soliste din muzica ușoară românească a fost ucisă cu bestialitate în propria locuință din București, situată pe Șoseaua Mihai Bravu. Iar pe data de 2 noiembrie, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, a fost prins și arestat, făptuitorul Daniel Cosmin Ștefănescu. Aceasta avea mare grijă la oamenii care îi erau alături, însă a ales persoana greșită în care să își pună încrederea.

Potrivit rechizitoriului, individul a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a dat foc locuinței. Moartea solistei, la doar 34 de ani, a șocat o țară întreagă. Amintim că scopul crimei a fost jaful. Probele o dovedeau, iar criminalul și-a recunoscut fapta. Daniel Cosmin Ștefănescu furase din casa Mihaelei Runceanu mai multe lucruri, găsite ulterior în locuința pe care o împărțea cu iubita lui. Criminalul obișnuia să vină să vadă filme la cântăreață acasă. Era un tânăr care-i furniza artistei casete video cu cele mai noi filme și concerte.
Tânărul provenea dintr-o familie înstărită, având un tată director în Ministerul Petrolului, iar mama profesoară la Petrol şi Gaze şi avea tot ce îi trebuie.  

Am ajuns la Mihaela in jur de ora 22.00. Imi aduc aminte ca a fost o intamplare ca am ajuns la ea. Eu nu mai trebuia sa ajung in seara aceea acolo, pentru ca vorbisem la telefon. Totusi am ajuns si ea a adormit.Înainte

să ne vedem vorbeam la telefon, nu eram de-al casei ca să merg să bat la uşă fără să anunţ. În seara în care a murit am fost la ea în jurul orei 22. Era frumos afară şi îmi aduc aminte că înainte să ne vedem a fost o întâmplare ca şi cum nu ar fi trebuit să ajung la ea. Mi-a spus să ne vedem altă dată, însă când am vorbit ultima dată la telefon, m-a întrebat dacă pot să ajung la ea în jurul orei 22 ca să apucăm să vedem filmul până la 12 noaptea ”, a spus ucigașul

Mihaela Runceanu, șantajată înainte să moară
Mihaela Runceanu[Sursa foto: Facebook]

"A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut, însă în cele din urmă nenorocirea s-a consumat. După ce și-a definitivat oribila crimă, a luat tot ce era mai de preț din casă și a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc.

A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment”, au stabilit anchetatorii, ulterior.

Moartea Mihaelei Runceanu stârnește încă interesul oamenilor. Părinții regretatei artiste consideră că au rămas lucruri nerezolvate de procurori

De-a lungul anilor au apărut tot felul de scenarii conspiraționiste, în legătură cu împrejurările în care a murit Mihaela Runceanu și cu cei din spatele acestei crime. Cu toate că au trecut 34 de ani de la moartea interpretei, părinții încă consideră că au rămas lucruri nerezolvate de procurori. 

Citește și: Mihaela Runceanu a cantat de Revelion, desi fusese ucisa in urma cu doua luni! Telespectatorii nu aflasera de crima careia ii fusese victima cantareata: „Pentru multi romani, era inca vie!”

" Ce s-a întâmplat după moartea ei eu consider că este mâna ei. Noi simţim ajutorul ei. Adică sunt lucruri care s-au întâmplat şi la care nu mă aşteptam să se întâmple. Chiar faptul că s-a construit o biserică în curtea familiei. Pentru noi este o mângâiere. Noi simţim protecţia ei",  au mărturisit părinţii Mihaelei Runceanu.

Mihaela Runceanu, șantajată înainte să moară
Mihaela Runceanu[Sursa foto: Facebook]

 „Iniţial am găsit o carte poştală într-o carte scrisă de către un deţinut din penitenciar care îi cerea Mihaelei să-i dea bunicii sau mamei lui nu ştiu câţi bani pe lună, lui să-i trimită pachet, îmbrăcăminte ca dacă nu va păţi ce a păţi învăţătoarea nu ştiu care. Cineva care o şantaja. I-am spus să o dea la poliţie. Existau şmecheri din aştia care te pun să plăteşti taxă de protecţie", a spus tatăl Mihaelei, invitat în cadrul emisiunii "Dincolo de Aparențe". 

" Eu am să mor la 35 de ani".  Sfârșitul înfiorător al îndrăgitei cântărețe. Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu

Premonițiile sale, cu puțin timp înainte de a fi ucisă i-au îngrozit pe apropiații săi: "Eu am să mor la 35 de ani. Dar nu vreau să mor în chinuri". Din păcate, viața i-a fost curmată în noapte de 31 octombrie/1 noiembrie, înainte de a împlini 35 de ani. Ultimul său spectacol l-a susținut pe 29 octombrie 1989, iar la final a îngenuncheat în faţa publicului. Sala Radio găzduia spectacolul-maraton "Start Melodii '89'.

Mihaela Runceanu, șantajată înainte să moară
Mihaela Runceanu[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Ucigaşul Mihaelei Runceanu s-a întors în garsoniera în care a omorât-o pe celebra cântăreaţă! Vezi imagini cu momentul în care Daniel Ştefănescu revine la locul crimei FOTO

Cu o zi înainte îi apăruse la Electrecord cel de-al doilea vinil LP, "Pentru voi, muguri noi". S-a întâlnit cu Titus Andrei şi mai bine de trei ore au căutat împreună în arhiva Radio negativele unor cân­te­ce. În jurul orei 19.30, Mihaela îşi sună părinţii, la Buzău, să le dea vestea cea mare.