• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură
Lisabona  [Sursa foto: Unsplash]
Ai chef de un city break primăvara aceasta? Iată o listă cu cele mai frumoase orașe în care te poți bucura de o escapadă de câteva zile.

Acum că iarna s-a terminat și natura revine la viață, pasionații de călătorii se gândesc care va fi destinația spre care se vor îndrepta primăvara aceasta. Dacă nu știi ce să alegi, ai mai jos o listă cu unele dintre cele mai spectaculoase destinații de vacanță, unde poți face o escapadă de câteva zile. Iată care sunt orașele cele mai potrivite pentru un city break primăvara aceasta. 

Citește și: „Mă jigneau foarte mult. Îmi ziceau "pocăita". Lidia Buble a suferit în copilărie din cauza religiei penticostale

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură
Tenerife [Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Brendan Fraser, motivul pentru care a dispărut din lumina reflectoarelor brusc în 2008. Actorul a fost ”agresat și pipăit” de un șef de la Hollywood: ”M-am simțit rău”

Iată o listă cu odei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023

Sevilla, Spania

Capitala andaluză este spectaculoasă primăvara, datorită zilelor călduroase și însorite, dar și a mirosului dulce provenit de la florile de portocali.

În această perioadă au loc o mulțime de sărbători și festivaluri, iar cele 58 de procesiuni dedicate Săptămânii Sfinte sunt cu adevărat spectaculoase și solemne. În aprilie, zilele sunt pline de muzică și distracție, iar turiștii se pot bucura de atmosfera creată pe străzile orașului, unde pot admira localnici în costume tradiționale, trăsuri trase de cai și dansatori de flamenco. 

Lisabona, Portugalia

Primăvara este cel mai bun moment al anului în care să vizitezi Lisabona, datorită climei moderate ce vă permite să desfășurați o mulțime de activități interesante.

De asemenea, în această perioadă poți beneficia de prețuri mai bune la cazare, iar atracțiile vor fi mai puțin aglomerate. În Lisabona au loc primăvara și o mulțime de festivaluri, iar pentru iubitorii de vin, Festivalul Pește și Arome este alegerea ideală. În plus, Festivalul de Muzică Belem, IndieLisboa, Maratonul Eco Lisabona sunt și ele experiențe care nu ar trebui să fie ratate. 

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură
Dubrovnik [Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Radu Siffredi nu ține cont de dorința Oanei Matache. Ce a făcut la scurt timp după ce Protecția Copilului s-a autosesizat

Lugano, Elveția

Lugano este un oraș situat pe malul unui lac montan, așa că turiștii se pot bucura de peisaje de poveste și de o vreme mediteraneană. O plimbare pe străzile acestui oraș spectaculos vă va încânta cu o mulțime de atracții turistice și obiective istorice, iar pentru cei care sunt mai sportivi, drumețiile și plimbările cu bicicleta prin zona montană sunt ideale. Monte Bre și Monte San Salvatore sunt două zone pitorești, la care puteți ajunge chiar și cu funicularul și nu ar trebui să fie ratate. 

Dubrovnik, Croatia

Orașul Dubrovnik se află în centrul Croației și este cu siguranță o destinație ideală pentru primăvara. Orașul a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO pentru semnificația sa istorică și atrage turiștii cu muzeele și clădirile sale vechi. Zidul orașului Dubrovnik este o atracție foarte importantă, iar dacă vei decide să faci o plimbare pe acesta, te poți bucura de priveliștea casei și a mării. De asemenea, turiștii se pot bucura de plajele cu cu apă turcoaz și pietricele, dar și de insule spectaculoase. 

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură
Sevilla [Sursa foto: Unsplash]

Palermo, Insula Sicilia, Italia

Palermo se află în Insula Sicilia, iar în această perioadă se bucură de mult soare și temperaturi de aproximativ 25°C. Italia cucerește pe toată lumea cu preparatele delicioase și specialitățile locale, așa că în timp ce străbați străduțele vechiului oraș trebuie să încerci o varietate de mâncăruri tradiționale stradale. Bisericile din Palermo sunt de-a dreptul spectaculoase, iar Church of Gesu, San Giuseppe dei Teatini și Biserica San Cataldo sunt printre cele mai viziatate. 

Amsterdam, Olanda

Florile sunt peste tot în Amsterdam primăvara, așa că în timpul unei plimbări cu bicicleta te poți bucura de parfumul și culoarea pe care o aduc peisajului. Festivalul lalelelor din luna aprilie și Grădina Keukenhof, unde se desfășoară un adevărat spectacol floral din martie până în mai nu ar trebui ratate. De asemenea, de Ziua Regelui, pe 27 aprilie sunt petreceri peste tot, pe bărci, în baruri și mai ales, în plină stradă. Ziua Independenței, sărbătorită pe 5 mai  este și ea un prilej de bucurie, iar turiștii pot participa la o mulțime de concerte, cel mai apreciat fiind cel plutitor de pe râul Amstel. 

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură
Lugano[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Imaginilie durerii! Shakira, surprinsă plângând într-un magazin după ce a strălucit și a făcut spectacol în emisiunea lui Jimmy Fallon

Viena, Austria

Viena a fost votat pentr a șaptea oară la rând ca având cel mai înalt nivel de viață din lume, așa că turiștii se pot bucura de o mulțime de activități atunci când decid să îl viziteze. Aceștia pot face o plimbare pe străzile cu arhitectura Art Nouveau, gotică și baroc și se pot bucura de atracții precum Palatul Schonbrunn, Palatul Imperial și clădirile din care răsună muzica lui Mozart și a lui Beethoven. 

Dublin, Irlanda

Temperaturile blânde și istoria bogată fac din orașul Dublin un loc ideal pentru a-ți petrece vacanța. Printre atracțiile cheie se află Castelul din Dublin, Trinity Collage, podul Ha’Penny, magazinele situate în lungul râului Liffey, Christ Church Cathedral, Catedrala Sf. Patrick și parcul St. Stephen. Ziua Sfântului Patrick se sărbătorește o săptămână întreagă și umple orașul de culoare, iar potrivit tradiției verdele este cel care te face invizibil pentru spiriduși. Așadar, te poți aștepta ca localnicii să te ciupească dacă nu porți haine în această culoare. 

Idei de destinații de city break-uri pentru primăvara anului 2023: Unde poți merge să te bucuri de căldură
Palermo[Sursa foto: Unsplash]

Amman, Iordania

Orașul Amman te va surprinde cu ajutorul comorilor sale, așa că Citadela, ruinele palatelor din secolul 13, piețele stradale de odinioară și cartierele ce abundă de baruri și terase, te vor convinge că ai făcut alegerea corectă. Dacă închiriezi o mașină poți vizita Marea Moartă, unde datorită faptului că este atât de sărată, poți pluti liniștit citind o carte. De asemenea, orașul Petra este o locație ce nu trebuie ratată și Wadi Rum, un loc care a devenit celebru datorită filmelor care au fost filmate acolo. 

Tenerife, Insulele Canare

Tenerife are cu siguranță o mulțime de lucruri de oferit celor care decid să își petreacă vacanța acolo, iar cu o minimă de 17°C și o maximă de 25°C, activitățile se vor desfășura foarte plăcut. Acesta este locul unor plaje superbe cu nisipuri de mătase, dar și al munților uriași, chiar și al celui mai înalt vârf de pe teritoriul Spaniei, Mount Teide de 3,718 metri. Orașul te va încărca de voie bună datorită preparatelor tradiții spaniole și catalane, cu influențe franceze, africane și arabe, dar și a vieții de noapte. Turiștii pot lua parte la multe petreceri spectaculoase cu muzică bună și cocktailuri delicioase.