• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023. Românii vor parte de un weekend prelungit

Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023. Românii vor parte de un weekend prelungit
Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023 [Sursa foto: freepik]
Mai sunt doar câteva zile până la mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023. Ce destinații de vacanță pot alege românii pentru Ziua Națională a României?

Pe data de 30 noiembrie se sărbătorește Sfântul Andrei, ce va pica anul acesta în timpul săptămânii, într-o zi de joi. Având în vedere că Ziua Națională a României, 1 Decembrie, pică a doua zi, românii vor beneficia de o mini-vacanță de patru zile, deoarece acestor două zile libere legale li se vor adăuga și zilele de sâmbătă și duminică din weekendul respectiv. Cu prilejul acestei mini-vacanțe, tot mai mulți români se gândesc la scurte escapade pentru a petrece tradițional românește.

Dacă nu te-ai decis deja unde vei petrece vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023, vezi aici sugestiile noastre pentru un weekend prelungit de poveste.

Citește și: Cum se plătește parcarea cu noua versiune a aplicației Parking București?

Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023. Românii vor parte de un weekend prelungit
Ce destinații de vacanță pot alege românii pentru Ziua Națională a României?[Sursa foto: freepik]

Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023

Iată care sunt cele mai frumoase locuri din România în care poți petrece mini-vacanța de Sf.

Andrei- 1 Decembrie 2023:

Alba-Iulia

Alba-Iulia este una dintre destinațiile preferate de românii care vor petreacă în stil tradițional, dar și să se bucure de festivitățile care au loc cu prilejul Zilei Naționale a României. Mulți turiști aleg să străbată chiar și sute de kilometri pentru a vizita Cetatea Alba Carolina, unde vor avea loc numeroase evenimente, dar și pentru a vedea parada care are loc an de an.

De asemenea, pentru restul zilelor, românii pot vizita numeroase atracții turistice, cum ar fi Obeliscul Horea, Cloșca și Crișan, Muzeul Național al Unirii sau Catedrala Încoronării. 

Oradea 

În ultima perioadă, tot mai mulți români aleg să viziteze Oradea, un oraș spectaculos, care cucerește datorită numeroaselor atracții turistice, dar și datorită arhitecturii sale. Cei care vor să petreacă mini-vacanța de 1 Decembrie aici pot începe cu vizitarea Cetății Oradea, veche de aproape o mie de ani, iar apoi pot continua cu centrul orașului, unde pot vizita atracții turistice, precum: Palatul Vulturului, Biserica cu Lună și Palatul Episcopal.

De asemenea, așa cum are loc în toate marile orașe din țară și aici sunt așteptate festivități cu prilejul Zilei Naționale a României.

Citește și: "L-am judecat văzând această atitudine față de mine" Și-a iertat Constantin Enceanu tatăl?

Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023. Românii vor parte de un weekend prelungit
Cele mai frumoase destinații pentru mini-vacanța de 1 Decembrie 2023 [Sursa foto: freepik]

Mărginimea Sibiului

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi din țară, ce a fost declarat în trecut „Capitala Europeană a Culturii”.

Orașul medieval, cu o istorie de peste 900 de ani, se aseamănă mult cu orașele austriece sau cu cele din sudul Germaniei. Un loc de poveste în care vă puteți caza în cazul în care ajungeți aici este Mărginimea Sibiului, care este recunoscută pentru conservarea tradițiilor și obiceiurilor, preparatele tradiționale și arhitectura deosebită. 

Vatra Dornei

Vatra Dornei este una dintre cel mai populare stațiuni termale din nordul României, fiind înconjurată de munți, dar și de alte obiective turistice celebre la noi în țară. Tot mai mulți oameni aleg să viziteze acest loc pentru a se bucura de aerul curat, apele vindecătoare, precum și peisajele impresionante al Bucovinei. Pentru cei care vor să se bucure de peisajele montane, de liniște, dar și de tradiții și obiceiuri românești, Vatra Dornei este destinația ideală pentru mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023. 

Citește și: "Rămânând un pic de căruță, s-a simțit inferioară, există invidie!" Care este adevărată relație intre Constantin Enceanu și sora lui

Idei de destinații pentru mini-vacanța de Sf. Andrei - 1 Decembrie 2023. Românii vor parte de un weekend prelungit
Românii vor parte de un weekend prelungit[Sursa foto: freepik]

Maramureș

Maramureș este un loc de poveste, în care tradițiile de odinioară încă se păstrează cu sfințenie, astfel că turiștii se pot bucura de un 1 Decembrie cum nici măcar nu s-ar fi așteptat. Satul Breb sau orașul Borșa sunt locuri care nu trebuie să fie ratate, deoarece vor purta în trecut orice turist, mai ales pe cei care s-au săturat de agitația marilor orașe. Casele construite în stil tradițional și obiceiurile populare sunt cele mai apreciate în această perioadă, iar pe lângă acestea există și numeroase atracții, cum ar fi Cimitirul Vesel de la Săpânța, Mocănița, Mănăstirea Bârsana, sau Muzeul Satului Mureșean. 

Bucovina

Bucovina este una dintre cele mai frumoase zone ale României, care reușeșete de fiecare dată să cucerească turiștii cu peisaje spectaculoase, mănăstirile sale impunătoare și tradițiile moldovenești care încă se păstrează. Pentru cei care vor să se bucure de o mini-vacanță autentică, Bucovina este locul ideal, iar Ziua de 1 Decembrie este cel mai bun prilej pentru a vizita mănăstirile Putna, Humor, Dragomirna, Voroneț, Moldovița sau Sucevița.