• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Ies la iveală detalii tulburătoare despre motivul sinuciderii lui Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea: "Aceste presiuni, dar și alte certuri din trecut au dus la gestul fatal"

Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea care s-a sinucis în sediul poliţiei
Daniel Tistu [Sursa foto: Facebook, colaj Radio Impuls]
Poliţistul din Vâlcea s-a sinucis în sediul poliţiei. Motivul care l-ar fi determinat pe Daniel Tistu să recurgă la acest gest extrem de fatal!

Polițistul din Vâlcea avea doar 27 de ani și era șef de post în comuna Roșiile din județul Vâlcea. Daniel Tistu a fost găsit mort pe canapeaua din secție, iar lângă el se afla și biletul de adio pe care i-l lăsase Ramonei, cea care abia îi devenise soție. Bărbatul a scris în bilet că o iubește, dar că nu mai poate continua să lupte. Deși ancheta este în desfășurare, surse din rândul familiei și presei locale indică faptul că tânărul polițist se confrunta cu grave conflicte personale, în special legate de relația dificilă cu tatăl său, Florin Tistu, pădurar de meserie și consilier local în zonă.

Tensiunile dintre tată și fiu au escaladat recent, după ce Florin Tistu a fost implicat într-un incident controversat. Tatăl polițistului de 27 de ani ar fi fost prins de oamenii legii transportând material lemnos fără documente justificative, o situație care a dus la presiuni suplimentare asupra lui Daniel, cerându-i ajutorul în gestionarea acestei probleme legale. Tensiunile dintre cei doi, alimentate de natura autoritară a tatălui și de cererile sale insistente, au fost, se pare, un factor major care a contribuit la decizia tragică a lui Daniel.
Potrivit unor surse, Florin Tistu nu ezita să își impună voința asupra fiului său, adesea într-un mod agresiv, ceea ce a creat o atmosferă insuportabilă pentru tânărul polițist.

Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea care s-a sinucis în sediul poliţiei
Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea [Sursa foto: Facebook]

"Nu îmi pot imagina alt motiv pentru care s-a sinucis". Tatăl lui susține că Daniel ar fi avut ceva probleme cu iubita lui cu care s-a căsătorit civil și urma să facă și nunta

Florin Tistu, tatăl îndurerat al lui Daniel, a vorbit despre tragedie într-o declarație pentru gazetavâlceană.ro,

exprimându-și șocul și neînțelegerea față de gestul fiului său: "Nu știu nimic despre ce s-a întâmplat, nu pot vorbi de emoție și durere. Habar nu am de ce Daniel a recurs la acest gest. Nu știam că a lăsat bilet de adio. Ultima dată am vorbit cu el ieri, la ora 10 și mi-a zis că la ora 2 intră de serviciu. Și la 3 fără un sfert am aflat că s-a împușcat. Deocamdată este la spital la Râmnicu Vâlcea și astăzi îl luăm acasă.
Înmormântarea va avea loc probabil sâmbătă sau duminică. În afara unor certuri cu iubita lui, nu îmi pot imagina alt motiv pentru care s-a sinucis”
, a declarat Florin TISTU, tatăl polițistului Daniel TISTU, pentru gazetavalceana.ro.

Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea care s-a sinucis în sediul poliţiei
Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea[Sursa foto: Facebook]

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri sfâșietoare după moartea polițistul din Vâlcea: "Sunt șocată!". Tânărul de 27 de ani s-a împușcat în cap cu arma din dotare

Un membru din familia soției polițistului a oferit detalii cutremurătoare despre tatăl lui Daniel: "Acest om este o brută, și-a bătut mama, și-a bătut periodic soția, îl presa pe fiul lui, amenințându-l că nu îl mai lasă să stea în casă"

„Cel mai probabil, Daniel s-a împușcat din cauza multiplelor neînțelegeri pe care le avea cu tatăl său, Florin TISTU, de meserie pădurar. Acest om este o brută, și-a bătut mama, și-a bătut periodic soția, care este o educatoare deosebită în comuna Lăcusteni. Fiind pădurar, Florin TISTU este implicat și în afaceri cu lemne. Săptămâna trecută a fost prins de poliție cu material lemnos pe care nu îl putea justifica. Din cauza acestui fapt, făcea presiuni asupra fiului său să îl ajute. Aceste presiuni, dar și alte certuri din trecut probabil că au dus la gestul fatal. Daniel TISTU era un băiat deosebit, harnic și cuminte, care își iubea enorm soția. Aveau un magazin mixt alimentar în Lăcusteni, pe care îl administra soția, Ramona. De fiecare dată când se ducea la serviciu, el oprea mașina la magazinul din Lăcusteni, bea o cafea acolo și stătea de vorbă cu soția lui. Erau foarte tandri unul cu celălalt și nici vorbă să fi avut asemenea neînțelegeri care să ducă la sinucidere. Ei erau căsătoriți din august 2023. În urmă cu ceva timp, Florin TISTU, tatăl lui Daniel, a achiziționat o casă, împrumutând bani din bancă. Nu știu dacă și Daniel l-a ajutat sau nu l-a ajutat cu bani, dar Florin îl presa pe fiul lui, amenințându-l că nu îl mai lasă să stea în casa din Lăcusteni cu soția lui, cu Ramona. De altfel, s-a pus de multe ori problema ca Daniel și Ramona să plece din casa din Lăcusteni. Probabil că toate presiunile astea cu casa și cu lemnele cu care a fost prins de poliție au dus la evenimentul tragic”, spune o rudă din partea soției polițistului de 27 de ani.

Daniel Tistu, poliţistul din Vâlcea care s-a sinucis în sediul poliţiei
Daniel Tistu[Sursa foto: Facebook, colaj Radio Impuls]

Citește și: Fratele polițistului din Vâlcea, îngenuncheat de durere: "Drum lin către îngeri!". Când va fi înmormântat tânărul de 27 de ani care s-a împușcat în cap

Familia îndoliată se pregăteşte acum de înmormântare:" Ai plecat prea devreme"

Vestea decesului i-a șocat pe apropiați, iar cei care l-au cunoscut au lăsat comentarii pe rețelele sociale: „Păcat, un băiat extraordinar!”, „Rămas bun, prieten drag! Vei rămâne mereu în sufletele noastre, Daniel”, „Dumnezeu să te ierte! Ai plecat prea devreme vărule, rămas bun, nu te vom uita niciodată! Dumnezeu are grija de tine și vei rămâne veșnic în sufletele noastre”, „Odihnă veșnică, fie-i țărâna ușoară ca fulgul de nea condoleanțe familiei”, sunt doar câteva dintre mesajele postate de cei dragi.

Daniel Tistu, care absolvise Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina în 2017, fusese evaluat psihologic și declarat apt pentru funcția de șef de post la sfârșitul anului 2021. Era căsătorit civil din august 2023 cu Ramona Mihaela, iar cei doi plănuiau să aibă petrecerea de nuntă în luna mai 2025. Mama lui Daniel este educatoare în Bălcești, iar fratele său activează ca pompier la ISU Vâlcea