Close sidebar
Stiri mondene

Ies la iveală informații revoltătoare din ancheta în care Călin Donca este cercetat de DIICOT. Acuzațiile aduse afaceristului sunt dintre cele mai grave

Călin Donca este cercetat de DIICOT.

Călin Donca a fost reţinut de DIICOT. Afaceritul brașovean este acuzat, printre altele, și de evaziune fiscală. Printre oamenii care au căzut victime unei uriaşe escrocherii se află și Dorian Popa.


In articol:

Milionarul Călin Donca, unul dintre cei mai bogați români, a fost arestat preventiv. Procurorii

DIICOT îl acuză de evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave, înșelăciune şi manipularea pieței de capital. Călin Donca a creat societatea Donca Energy Brașov şi avea ca obiect de activitate producția de energie electrică. Milionarul, împreună cu membrii grupării, au creat un tip de criptomonedă pe care au denumit-o Solix. Afaceritul promitea investitorilor câștiguri de 100 de ori mai mari decât investiția lor inițială, într-un timp foarte scurt. Ca să convingă oamenii să investească, Donca făcea tot felul de clipuri pe care le posta pe internet şi dezvăluia cum pot avea succes în afaceri urmăritorii lui.
Doar că oamenii investeau şi nu mai vedeau niciun ban. Practic, valoarea tokenurilor nu era reală, iar banii de pe vânzarea criptomonedelor mergeau direct în conturile lui Donca. 

Şi Dorian Popa este printre cei care au picat pradă înşelătoriei lui Donca. Artistul se teme acum că nu va mai recupera niciun leu investit: "Sunt şocat, sunt consternat şi, în acelaşi timp, debusolat pentru că nu ştiu ce se întâmplă, nu ştiu ce urmează cu investiţiile noastre. Este posibil să fi fost părtaş la o escrocherie! Din păcate, din partea lui Călin Donca nu dăm de nimeni, nu răspunde nimeni la telefon, este un fel de ceaţă totală!".

Dorian Popa, printre cei care au picat pradă înșelătoriei
Dorian Popa, printre cei care au picat pradă înșelătoriei

Citește și: Liviu Teodorescu, revoltat de scandalul care a împărțit internetul în două. Artistul nu a stat prea mult pe gânduri și a intervenit: "E păcat că se ajunge la d-astea, în timp ce ăia "mari" stau, se uită și încasează banii adevărați"

Procurorii DIICOT Braşov, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, au pus în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Braşov, Dolj şi Buzău, fiind identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme de lux.

Prejudiciu estimat pana acum pe fiecare infractiune:

Procurorii au făcut 19 percheziții şi la locuința lui Donca au pus sechestru pe 3 mașini:

Ies la iveală informații din ancheta în care Călin Donca este cercetat de DIICOT.
 Călin Donca este cercetat de DIICOT.

Citește și: "Ura din partea lumii". Dorian Popa, o nouă reacţie în scandalul cu privire la promovarea jocurilor de noroc. Cum se apără artistul de "atacurile" izbucnite în mediul online

Prima declarație a lui Călin Donca din arest. Ce răspunsuri a dat la acuzațiile aduse și ce spune avocatul său

"Oamenii de afaceri au acest handicap al prezentării unui stil de viaţă care este foarte greu de atins de persoanele care au un nivel mediu sau mai mic de salarizare în România. Din păcate, domnul Donca a deranjat. Domnul Donca nu poartă războaie cu nimeni. Doreşte să-şi clarifice situaţia. Mai dorește să clarifice faptul că nu există nicio plângere penală din partea niciunui investitor în acest dosar penal investigat de DIICOT. Din punctul lui de vedere asta se urmărește, declanșarea unei avalanșe de plângeri penale, apariția unei neîncrederi generate peste noapte care să conducă la o insolvență a societății. Iertați-mă, dar nu a încălcat cu nimic nicio lege. A deschide în anul 2023 o firmă în străinătate nu constituie infracțiune. A nu plăti statului român taxele aferente profitului poate constitui o infracțiune. Banii personali îi poți transfera oriunde în lume în anul 2023, dacă achiți statului român taxele aferente, sigur că da. Domnul Donca este acuzat că a evazionat statul român şi în virturea unui contract fictiv ar fi transferat o sumă de bani în străinătate pentru prestarea de servicii de marketing de către o altă companie din străinătate, iar pe de altă parte este acuzat de manipularea pieței, tocmai în virtutea faptului că fiind o persoană cu charismă, și citez: o persoană cu charismă a prestat servicii de marketing și de popularizare și a indus astfel în eroare piața și presupușii investitori.", a declarat Bogdan Cimbru, avocat.