În seara zilei de joi, Bucureștiul și județul Ilfov au fost lovite de o furtună puternică, lăsând în urmă distrugeri semnificative și necesitatea unor intervenții masive din partea pompierilor. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, furtuna a cauzat inundații pe 107 străzi și a afectat 208 locuințe, gospodării și subsoluri.
De asemenea, 60 de copaci și 7 stâlpi de electricitate au fost doborâți, iar 71 de autoturisme au fost avariate.
Imagini dezastrului din București
ISU București-Ilfov a anunțat vineri dimineață că pompierii au avut de gestionat aproape 400 de intervenții în urma fenomenelor meteo extreme. În intervalul orar 22:00 – 05:00, sub codurile portocaliu și roșu de avertizare meteo, pompierii au intervenit în 397 de cazuri, dintre care 331 în București și 66 în județul Ilfov.
Cele mai multe intervenții, 327 la număr, au fost pentru gestionarea inundațiilor. De asemenea, pompierii au lucrat pentru îndepărtarea a 60 de copaci și a 7 stâlpi de electricitate care au căzut din cauza furtunii. Pe lângă acestea, trei acoperișuri au fost smulse de vântul puternic. Pompierii sunt încă în teren, lucrând neîncetat pentru a rezolva situațiile semnalate și pentru a asigura siguranța cetățenilor. ISU București-Ilfov subliniază că eforturile de intervenție continuă pentru a restabili normalitatea în zonele afectate.
Furtuna a lăsat în urmă un peisaj dezolant, cu străzi inundate și mașini avariate. Fotografiile și videoclipurile realizate de locuitori arată amploarea distrugerilor și eforturile pompierilor de a face față acestei situații de urgență.
Amintim că Bucureștiul și județul Ilfov au fost sub avertizare cod roșu de furtună joi seară, ceea ce a dus la măsuri de urgență sporite din partea autorităților. Au fost trimise mai multe mesaje RO-ALERT pentru protejarea populației. ISU București-Ilfov a fost în alertă maximă și a mobilizat toate resursele disponibile pentru a răspunde rapid și eficient la toate solicitările. Furtuna de joi seară a demonstrat încă o dată cât de vulnerabil poate fi orașul în fața fenomenelor meteo extreme și importanța unei reacții rapide și coordonate din partea serviciilor de urgență. Intervențiile pompierilor au fost esențiale pentru a minimiza impactul distrugerilor și pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor.