Simularea examenului de bacalaureat a început și se va desfășura în perioada 4 și 7 martie. Elevii de clasa a XII-a au susținut luni, 4 martie, prima probă, cea de Limba română.
Ministerul Educaţiei a anunțat că simularea examenelor naționale pentru anul școlar 2023- 2024 se va desfășura în perioada 4- 7 martie. Această etapă a simulării va include probele scrise ale examenului de bacalaureat și se adresează elevilor din clasele a XII-a și a XIII-a, atât de la zi cât și de la seral sau cu frecvență redusă.
Simularea examenului de bacalaureat va cuprinde o serie de probe scrise în diverse discipline, adaptate pentru elevii din toate filierele, profilurile și specializările. Acestea includ limba și literatura română (proba E) a) și limba și literatura maternă pentru elevii care aparțin minorităților naționale (proba E) b). De asemenea, elevii vor fi testați și în materii precum matematică și istorie, dar și în științe exacte (fizică, chimie, biologie), informatică, geografie, precum și în discipline umaniste și sociale (logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie) prin probele E) c) și E)
Citește și: Structura anului școlar 2024-2025, publicată în Monitorul Oficial. Când încep elevii școala în septembrie?
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, le-a transmis un mesaj de încurajare pentru elevii care vor susține similăriile examenului național de bacalaureat și le-au urat mult succes. ”Cei mai mari dintre elevii noştri încep, de mâine, probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat. Succes, dragii mei! Am încredere că veţi folosi acest moment pentru a vă familiariza cu atmosfera examenului din vară, precum şi pentru a vă îmbunătăţi rezultatele. După încheierea evaluării acestor probe, vom folosi feedbackul colegilor noştri din teritoriu pentru a optimiza platforma de evaluare, înaintea examenelor naţionale”, a mai transmis Deca.”, a scris, pe Facebook, Ligia Deca.
Citește și: Pe ce dată are loc similare la BAC 2024: Calendarul examenelor