• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Influencerii din România, păcăliți de un vlogger cu „brânza Regelui Charles al III-lea". Ana Morodan și Oana Roman au picat în plasa lui. Vedetele au promovat produsul care nu există

Influencerii din România, păcăliți de un vlogger cu„brânza Regelui Charles al III-lea
Influencerii din România, păcăliți de un vlogger
Un vlogger din România a pus la cale un plan pentru a arăta cum cei mai cunoscuți influenceri fac promovare la orice, fără să existe o documentare temeinică. Tânărul a făcut totul ca la carte, așa că s-a prefăcut că este șoferul „Curții Regale” și a livrat chiar el pachetele „onorifice”.

Zilnic, sute de mii de români urmăresc influencerii de la noi care promovează adesea produse pentru a câștiga sume substanțiale. Dar cât de serioși sunt influencerii din țara noastră în ceea ce privește produsele pe care le primesc? Ei bine, Andrei Petroff, un youtuber român, a demonstrat că promovarea în mediul în online se face fără ca influencerii să verifice sursa produselor.  Vloggerul a pus la îndoială autenticitatea promovărilor din mediul online și a vrut să ”demascheze” o posibilă impostură practicată prin această nouă meserie.

Cu ajutorul Inteligenței Artificiale, YouTuber-ul a reușit să genereze o identitate fictivă a unui presupus șef al departamentului de comunicare, a creat un mail și gata. Pachetul trimis de vlogger conținea un produs inventat sub numele de „ Brânza Regelui Charles al III-lea ”.  Povestea produsului era: o enclavă de călugări din vecinătatea satului Viscri i-ar fi trimis această brânză drept dar de botez Regelui. Brânza ar fi fost produsă la mănăstirea fictivă  Cloașter ”,  care a decis să mai producă un lot cu ocazia aniversării de 75 de ani ai Regelui Charles.

În realitate, tânărul a folosit o brânză camembert, de origine poloneză, pe care a cumpărat-o cu doar 7 lei și pe care ambalat-o într-o hârtie simplă maro, legată cu o sfoară și închisă cu un sigiliu. În plasa lui au picat mai mulți influenceri care inițial s-au simțit onorați să primească „brânza Regelui”, dar după ce au aflat de păcăleală, zâmbetul le-a dispărut de pe buze. Oana Roman, fiica fostului premier al țării, Petre Roman, una dintre cele mai răsunătoare voci din mediul online din România, se numără printre cei care au fost păcăliți.

„Povestea este senzațională. Această brânză a fost produsă pentru festinul aniversar anual organizat la Palatul Buckingham cu ocazia onomasticii de 75 de ani a Regelui Marii Britanii. Sunt onorată că am primit această brânză de la Curtea Regală a României”, a spus Oana Roman într-o filmare pe Instagram. Oana Roman a mai citit apoi încântată că este invitată la un eveniment la care vor participa „diplomați și monarhi din Regatul Unit și Commonwealth”.

Influencerii din România, păcăliți de un vlogger cu„brânza Regelui Charles al III-lea".
Oana Roman

O altă influenceriță care a picat în capcana vloggerului este Ana Morodan, care a promovat produsul fictiv pe paginile ei de socializare: "Maturată după tehnicile călugărilor de la Mănăstirea Cloastef, acest tip de lactat i-a fost trimis Regelui Charles acum 7 decenii. Astăzi, #Brânzaregelui același tip de Camembert artizanal face parte din lotul eponim produs de data aceasta cu ocazia festivalului onomasticii de 75 de ani a Regelui Marii Britanii".

Printre personajele care au acceptat „onoarea” de a promova pe canalul lor de Youtube „brânza regelui”- „brânza Regelui Carol al III-lea” se numără și Alina Ceușan, Ioana Grama, Oana Roman, Gabriel MG, Claudisky,, Flick Dna. Rimă, Faiăr și Theo Zeciu.

Citește și: ”Cred că este periculos” Oana Roman, acuzată că și-a tăiat stomacul pentru a slăbi. Cum a slăbit, de fapt, vedeta

Oana Roman și Ana Morodan au izbucnit în cazul scandalului ”Brânza Regelui”  

După apariția vlogului pe canalul de YouTube nicknamedpete, în care a explicat, practic, cât de ușor a fost să inventeze tot acest produs, Ana Morodan și Oana Roman au reacționat rapid. Cele două au un număr uriaș de urmăritori pe rețelele sociale și sunt obișnuite să primească des pachete de PR și să promoveze în mediul online diferite produse sau servicii.  

"Bro, să-ți bați joc de Curtea Regală a României, să o impresionezi, doar ca să faci tu niște content și să te distrezi tu că ți-ai bătut joc de niște influenceri este un nou tip de low la care nu-mi vine să cred că creatorii de conținut de pe orice platforma în această țară se predează", a spus Ana Morodan.

Influencerii din România, păcăliți de un vlogger cu„brânza Regelui Charles al III-lea".
Ana Morodan
 

Așa cum a obișnuit, Oana Roman nu s-a abținut de la comentarii nici în acest caz. Motivul pentru care vedeta a făcut postări despre produsul inexistent este dorința de a-l face pe vlogger să răspundă legal pentru faptele sale. Acest lucru s-ar fi putut observa din reacția ei ironică pe care ar fi avut-o când a deschis coletul, conform declarațiilor ei.

Citește și: Oana Roman, reacție acidă la adresa celor care au acuzat-o că și-a abandonat mama la azil: "Pentru cei care au tupeu să spună asta. Totul am făcut singură, fără să crâcnesc și să mă plâng"

”Eu cred că din tonul meu s-a simțit cum am zis, adică dacă nu reușesc unii să înțeleagă ironia la ironie, e problema lor. Am înțeles că mai sunt și alții care au primit. Întâi, vreau să îi mulțumesc pe această cale acestui domn pentru că a spus că a trimis către 16 cei mai mari influenceri din România. Dacă și eu fac parte dintre ei, ce să zic, mă simt extrem de onorată și de flatată. Eu am făcut o postare doar pe story, pentru că m-am gândit că dacă o fac, o salvez și o păstrez, va fi, cumva, o probă că băiatul acesta chiar a încercat să facă acest lucru.  După care am șters-o și am făcut două lucruri: am trimis un mail în care l-am rugat să confirme că reprezintă Casa Regală a României, n-am primis niciun răspuns. Ulterior, am sunat o cunoștiință care colaborează cu Casa Regală a României. Eu mi-am dat seama din scrisoare pentru că acest băiat este puțin agramat. Erau mai multe greșeli. Sigla pusă pe scrisoare, am văzut imediat că nu este a Casei Regale a României, iar scrisoarea nu era semnată deloc. Am sunat această cunoștiință a mea, i-am trimis toate mailurile primite de la această persoană, inclusiv scrisoarea și toate informațiile pe care le-am avut”, a declarat Oana Roman.

Pe canalul de Youtube, tânărul Andrei Petroff cu haine de călugăr a publicat și imagini, dar și momente din videourile în care influencerii, printre care Ana Morodan, Oana Roman, Faiăr sau Claudisky, sunt măguliți de onoarea de a promova pe canalele lor de Youtube sau pe Instagram/Facebook/TikTok „ brânza regelui ”. Entuziasmul îl puteți auzi în videoul de mai jos.