În această perioadă, vizitatorii pot descoperi expoziţia temporară „Creaturi ascunse”, despre universul fascinant al unor misterioase creaturi. Studierea modului de viaţă al animalelor este în măsură să răspundă la aceste întrebări, iar „Creaturi ascunse” oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăţi misterioase, care provin din locuri exotice şi greu accesibile nouă. Programul de vizitare de miercuri, 1 martie, este între orele 10.00- 18.00.
Citește și: Mărțisor 2023: Cele mai frumoase tradiții de 1 Martie
Muzeul a luat fiinţă la 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colecţii importante, incluzând monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale, fosile, moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă. Deşi fusese conceput ca un cabinet de istorie naturală, muzeul a căpătat un caracter de instituţie mixtă, adăpostind antichităţi, tablouri vechi şi curiozităţi naturale.
Pe parcursul timpului, muzeul a fost găzduit în diferite clădiri din Bucureşti.
Regele Carol al II-lea — a decis ca muzeul să poarte numele organizatorului său, Grigore Antipa. În perioada postbelică muzeul a continuat să se dezvolte, iar activitatea de cercetare ştiinţifică a luat amploare, începând cu perioada în care la conducerea sa a fost Acad. dr. Mihai Băcescu (1964-1988). De remarcat sunt expediţiile internaţionale la care au participat specialiştii muzeului: Tanzania (1973), Indonezia (1991) şi Brazilia (1994).
Citește și: Veștii bune pentru fanii seriei „Stăpânul Inelelor”! Warner Bros a anunțat oficial noi filme
După numirea ca director al Muzeului a Dr. Dumitru Murariu (1988), pe lângă cercetarea ştiinţifică, s-a avut în vedere modernizarea evidenţei patrimoniului, ca şi diversificarea activităţilor cu publicul. Numărul expoziţiilor temporare organizate anual este în creştere, ca şi numărul vizitatorilor de toate vârstele şi categoriile, care vin la Muzeu individual, cu familia sau prietenii. În ultimii ani s-au înmulţit şi programele educaţionale de amploare, fapt ce contribuie la afirmarea şi recunoaşterea muzeului ca una dintre cele mai importante instituţii de ştiinţă, educaţie, cultură, dar şi de divertisment din ţară. În anul 2009 expoziţia publică se închide pentru a se demara un ambiţios proiect de modernizare, se arata in descrierea muzeului de pe site-ul oficial .