- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Ajunul Crăciunului este asociat de copii cu sosirea lui Moș Crăciun. Bătrânelul darnic aduce darurile cu sania trasă de reni și ajunge, în mod miraculos, în fiecare casă.
Moş Crăciun a plecat din Finlanda şi calatoreste mai întâi spre Pacificul de Sud, Noua Zeelandă şi Australia. Traseul continuă prin Japonia, China şi India, prin Europa și se încheie pe coasta de vest a Statelor Unite.
Citeste si: Ajunul Crăciunului 2021: Mesaje frumoase pentru cei dragi
La ce oră ajunge Moş Crăciun în România?
În România, ar urma să ajungă în jurul orei 22.00. Trebuie însă să ținem cont și de avertismentul NORAD: „Traseul lui Moş Crăciun poate fi afectat de vreme, aşadar este imprevizibil”.
Citeste si: Prima zi de Crăciun: Tradiţii şi obiceiuri româneşti
North American Aerospace Defense Command (Norad) a început urmărirea lui Moş Crăciun, din greşeală, în 1955.
Numărul respectiv aparţinea colonelului Harry Shoup, care a primit primul apel de la un băiat. Aşa a început tradiţia de urmărire a Moşului, scrie The Telegraph, citat de News.ro.Acum, în fiecare an, mii de voluntari răspund apelurilor şi e-mail-urilor trimise de copii şi adulţi din întreaga lume. În 2007, Google a fost partener al Norad în urmărirea lui Moş Crăciun.
Moş Crăciun va călători 510.000.000 de kilometri, în ziua de Ajun, la o viteză fabuloasă de 10.703.437,5 km/h. Presupunând că în fiecare gospodărie există trei copii, Moşul ar trebui să facă 233.000.000 de opriri.Traseul lui Mos Craciun
El trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut şi, în urma efortului, va fi consumat aproximativ 71.764.000.000 de calorii.Prima oprire a lui Moş Crăciun va fi Republica Kiribati, 32 de atoli din Oceanul Pacific, înainte de a face înconjurul lumii.„Ţineţi
minte, traseul lui Moş Crăciun poate fi afectat de vreme, aşadar este imprevizibil”, este un avertisment publicat pe site-ul Norad. „Aparent, el ajunge doar când copiii dorm”.În România, Moş Crăciun va ajunge în jurul orei 22.00. Traseul poate fi urmărit pe noradsanta.com.Personajul Moş Crăciun a apărut la mijlocul secolului al XIX-lea, în Statele Unite, ca urmaş îndepărtat al sfântului Nicolae.Ce poti gasi pe Santa Tracker
Ai la dispozitie posibilitatea de a il cauta pe Mos Craciun pe Google Maps sau pe Google sau ii poti monitoriza direct activitatea pe Santa Tracker.
Pe santatracker.google.com, utilizatorii vizionează, joacă, explorează tărâmuri înzăpezite. Ei îl pot căuta pe Moş Crăciun pe aeroportul de la Polul Nord, află care sunt tradițiile de sărbători în diverse părți ale globului, pot avea acces în laboratorul de programe unde realizează personaje importante pentru sezonul invernal- reni și spiriduşi şi, între altele, folosesc de punctele cardinale pentru a găsi cadouri.
Pe pagina web există 23 de opriri în căutarea lui Moş Crăciun. Cei care accesează acest site pot urmări videoclipuri animate de personaje amuzante, pot accesa jocuri care îl au în centru pe Moş Crăciun, cum ar fi "Unde este Moş Crăciun", "Tunel de vânt", "Orchestra elfilor" şi "Casa lui Rudolph", și au la dispoziție și o "încăpere" dedicată traducerilor.
In plus, utilizatorii motorului de cautare pot trimite, prin intermediul unui buton special, logoul Google spre a fi publicat pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, dar si prin e-mail. Google isi modifica logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. Doodle-urile sunt reprezentari ocazionale ale logoului afisat pe prima pagina Google( www.google.ro), care au acompaniat de-a lungul anilor cautarile online facute de utilizatorii din intreaga lume.
Google îşi modifică logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.