- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
După încoronarea tatălui său, prințul William a început să se gândească deja la propria ceremonie. Persoanele apropiate din cercul său scot la iveală detalii inedite: "Încoronarea lui va arăta și se va simți destul de diferit"
La nici două săptămâni de când a avut loc încoronarea tatălui său, prințul William a început să-și plănuiască propria încoronare. Acesta își dorește ca evenimentul „să arate și să se simtă diferit” față de ceremonia care a avut loc pe 6 mai. De asemenea, ducele de Wales vrea să scape de „omagiul poporului” inclus în încoronarea lui Charles, care a fost modificată în ultimul moment când s-a dovedit a fi controversată. Prințul William dorește ca încoronarea sa să fie un eveniment care l-ar putea face să se simtă „modern” și „relevant” pentru aceste timpuri, potrivit Mirror.
" El chiar se gândește, cum facem ca încoronarea lui să se simtă relevantă în viitor? El este conștient de faptul că, peste 20 de ani sau atunci când îi va veni timpul, încoronarea trebuie să fie modernă, dar și unificatoare pentru națiune și Commonwealth. Cred că încoronarea lui va arăta și se va simți destul de diferit.", a declarat o sursă apropiată prinţului William.
Mai mult decât atât, aceeași persoană apropiată Ducelui de Wales a susținut că prințul William va căuta să scape de "omagiul poporului:" Nu există nicio modalitate de a merge pe acel traseu sau ceva asemănător".
Ținutele purtate de Regele Charles al III-lea și Regina Camilla
Ceremonia Regelui Charles al III-lea a avut loc în prezența a 2000 de persoane, o cifră semnificativ mai mică decât cei peste 8.000 de oameni care au participat la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în urmă cu 70 de ani. Regele Charles și soția sa au călătorit la Westminster Abbey cu Diamond Jubilee State Coach, moment în care mii de oameni au ieșit pe străzile din Londra în întâmpinarea viitorului rege.
View this post on Instagram
Potrivit tradiției, Regele Charles al III-lea a folosit la ceremonia de încoronare veșmintele care au fost purtate de regii precedenți și care reflectă ideea de puritate. Regele a purtat tunica fără mâneci, mantia imperială, centura cu sabie, dar și mânușa de încoronare, în timp ce mantia sa a fost realizată din blană de hermină. Haina reprezintă demnitatea și puritatea, iar hermina este un animal care nu suportă să îi fie murdărită blana, motiv pentru care este demnă de statutul regelui.
Citește continuarea aici.