Sâmbătă, 21 mai 2022, este prăznuită ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, una dintre cele mai importante sărbători creştineşti din ţara noastră. Iată câteva idei de mesaje şi felicitări, pentru a le trimite apropiaţilor care îşi serbează onomastica!
- Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!
- La zi aniversară, noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi urăm un sincer „La mulţi ani!”
- Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie.
- Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească! Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu!
- Să ai parte de cât de multă fericire îţi poate cuprinde inima, de cât de multe zâmbete îţi poate dărui o zi şi de toate binecuvântările pe care ţi le poate aduce viaţa. La mulţi ani Constantin/ Costică/ Costel/ Costin/ Costi/ Costinel/ Costelus/ Elena/ Ileana/ Leana/ Lena/ Nuti/ Lenuta!
- Îți doresc ca ziua numelui să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!
- Sfântul căruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă linişte şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!
- Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!
- La mulți ani de Sf Constantin și Elena! Cu ocazia zilei onomastice, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
- Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!
Datorită Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, creştinismul a devenit religie permisă în Imperiul Roman, jertfele sângeroase au fost interzise, iar zilele de duminică au devenit zile de odihnă. Oamenii care au studiat istoria acelei perioade sunt de părere că deciziile pe care le-a luat Împăratul Constantin în favoarea creştinismului se datorează în mare măsură mamei sale. Elena era o femeie extrem de credincioasă, care şi-a dedicat viaţa creşterii fiului său şi după aceea, lui Dumnezeu.
Pelerinajul său la Ierusalim a dus, conform legendei, la descoperirea crucii lui Isus Hristos. Împăratul Constantin, care a trăit între anii 272/274 şi 337, a domnit timp de 31 de ani în Imperiului Roman Legenda spune că înaintea unei lupte, Constantin a zărit pe cer o cruce strălucitoare, pe care scria "in hoc signo vinces", adică "prin acest semn vei birui". Apoi, în noaptea următoare, Constantin l-a visat pe Isus, care i-a cerut să pună semnul sfânt pe steagurile de luptă. Împăratul a procedat aşa cum a visat şi a câştigat bătălia. La scurt timp după aceea, Împăratul Constantin a promulgat o lege care legaliza creştinismul în Imperiul Roman.
Citeste si: Tradiţii de Sf. Constantin şi Elena 2022: Ce nu este bine să faci pe 21 mai 2022