• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

La mulți ani de Sfântul Nicolae! Mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei

Mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei de Sfântul Nicolae 2023
Cele mai frumoase mesaje pentru sărbătoriții de Sfântul Nicolae [Sursa foto: freepik]
Mesaje de Sfântul Nicolae 2023: Iată care sunt cele mai frumoase mesaje și urări cu „La mulți ani!”, pe care le poți trimite celor dragi pe data de 6 decembrie.

Sfântul Nicolae este considerat icoana bunătății și dărniciei, iar an de an românii îl sărbătoresc la data de 6 decembrie. Această sărbătoare marchează momentul în care iarna își intră pe deplin în drepturi, astfel că mulți se așteaptă să ningă în această zi. De asemenea, cei mici își lustruiesc ghetuțele în așteptarea lui Moș Nicolae, iar cei care poartă numele acestuia își sărbătoresc onomastica. În cazul în care și tu ai sărbătoriți în familie sau în cercul de prieteni și ai vrea să le transmiți un gând bun de Sf.

Nicolae 2023, consultă lista noastră cu cele mai frumoase mesaje și urări cu ”La mulți ani”.  

Citește și: Câte zile libere avem de Crăciun și Revelion în 2023? Urmează două mini-vacanțe pentru români

Care este semnificația numelui Sfântului Nicolae?

Sfântul Nicolae este sărbătorit an de an pe data de 6 decembrie, moment în care cei mici așteaptă să le fie puse cadouri în ghetuțele frumos lustruite.

Sfântul Nicolae s-a născut la jumătatea secolului al III-lea, într-o familie de oameni credincioși și înstăriți, ce locuiau în localitatea Patara în Asia Mică. El a fost arhiepiscopul Mirei Lichiei, iar după moartea părinților lui a decis să își împartă averea săracilor. 

Mesaje de Sfântul Nicolae 2023
Iată ce urări poți trimite celor care poartă numele Sf. Nicolae[Sursa foto: Facebook]

Numele Sfântului Nicolae privine din grecescu Nikolaos, a cărui semnificație este „victorie oamenilor” și este asociat cu o persoană darnică și altruistă, dar și cu un bărbat puternic, curajos, darnic, înțelept și nepărtinitor.

În trecut, foarte mulți români alegeau numele Nicolae pentru copilul lor, mai ales datorită semnificației sale, iar în prezent peste 800.000 de poartă îi poartă numele Sfântului. Dintre aceștia 510.000 sunt bărbaţi şi peste sunt 280.000 femei. Majoritatea românilor poartă numele Nicolae sau Nicoleta, însă există și alte derivate ale acestor nume. 

Citește și: Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun? Tradiții pentru 2023

Cele mai frumoase mesaje și urări pentru sărbătoriții de Sfântul Nicolae

De Sfântul Nicolae, surprinde-ți prietenii și familia cu cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări cu „La mulți ani!”. Vezi aici mesajul potrivit pentru cei dragi:

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Nicoleta!”

„Sper ca Moș Nicolae să-ți umple ghetuțele cu tot ceea ce ți-ai dorit. La mulți ani!”

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!”

„Ho-Ho-HO! Să ai parte de bucurie-n casă, daruri multe și sănătate! La mulţi ani, Nicolae!”

Mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei de Sfântul Nicolae 2023
Cele mai frumoase mesaje pentru sărbătoriții de Sfântul Nicolae[Sursa foto: freepik]

„Îți doresc ca de Sfântul Nicolae să ți se împlinească o parte din vise, iar celelalte să ți le împlinească Moș Crăciun. La mulți ani”

„Un gând bun și-o sărutare,/Azi, la ceas de aniversare,/Sfântul Nicolae să te ocrotească,Visele să ți se-mplinească!/ La mulți ani, Nicoleta!”

„Fie ca aceasta zi sa-ti deschida poarta unui viitor plin de succese si realizari. Sfântul Nicolae al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Mulți Ani!”

„La mulți ani cu veselie/ Sănătate pe vecie/ Casa plină de bucate/ Dragoste pe săturate/ Bani la greu/ Noroc cu carul/ La mulți ani și sus paharul!”

Citește și: Când se merge cu colindul înainte de Crăciun: Tradiții și obiceiuri pentru decembrie 2023

„Cu ocazia Sfântului Nicolae vă doresc să aveți parte de un Moș Nicolae generos și momente pline de bucurie alături de cei dragi! La mulți ani!”

„Apropiidu-se o mare zi de sărbătoare, Sf. Nicolae și ziua numelui tău, primește din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. La mulți ani!”

„În această zi minunată, eu îți doresc să-ți trăiești viața astfel încât să nu-ți pară rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit. Ești un suflet minunat și mă bucur că am avut șansa să te cunosc! Din toata inima îți urez un sincer La mulți ani de Sfântul Nicolae!”

„Printre fulgi de nea imaginari m-am strecurat aseară la tine în căsuţă, să-ţi laş un cadou simbolic acolo în ghetuţă, dar te-am văzut dormind, asa ca ţi-am lăsat un pupic dulce pe obraz. La mulți ani!”

„Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum un bulgăre alb de zăpadă, la fel de fericita precum cântecul clopotelului de Crăciun și la fel de frumoasă precum sărbătorile petrecute lângă cei apropiați. La mulți ani de Sfântul Nicolae!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea si spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc  o zi de Sf. Nicolae cât mai frumoasă!”

„La mulți ani de ziua numelui tău! Un om special merită o zi la fel de specială ca el!”

„Cu ocazia acestei zile speciale, te felicit pentru rezultatele obținute și își urez un călduros „La mulți ani!”